Lise Finckenhagens porsjonskaker og -desserter til 17. mai

KAKE ELLER DESSERT: Eller ja takk begge deler? Sprø og frisk mini-pavlova eller syrlig sitruspai - begge kan lages i porsjonsutgaver. Foto: Krister Sørbø/VG
KAKE ELLER DESSERT: Eller ja takk begge deler? Sprø og frisk mini-pavlova eller syrlig sitruspai - begge kan lages i porsjonsutgaver. Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Om du ikke vil lage store kaker eller dele-desserter til festbordet, går det helt fint an å kose seg likevel.

En mulighet er nemlig å lage kakene eller dessertene i porsjonsutgaver. For hvor går egentlig skille mellom kaker og desserter? Ikke godt å si... Her har jeg i hvert fall laget noen store favoritter i mini-utgaver.

Pavlova er den søte festen som byr på alt jeg drømmer om; sprø, myk, kremet, søt og frisk. Friskheten kommer fra toppingen, og der gjør friske jordbær en aldeles strålende innsats.

Den klassiske sjokoladelangpannekaken som er skapt for å deles, er fylt og stekt i små porselensformer uten at det går utover gleden. Med et passe tykt lag mørk sjokoladeglasur og røde bær er det bare å forsyne seg med ei hel litta kake.

Siden jeg her har tatt for meg favorittene mine, er det klin umulig å komme utenom en eller form for sitronterte. Nå ble det sprø smuler, fyldig, frisk og søt lime- og sitronkrem med marengs på toppen – i små glass. Helt nydelig, og denne gangen er det faktisk ikke lov til å dele (helt uten sure miner). Aldri så galt at det ikke er godt for noe der altså.

Så finn frem porsjonsformene og gi deg selv og dine gjester små søte drømmer og en strålende feiring! Hipp, hipp!!!

Sjekk ut flere 17. mai-oppskrifter og tips:

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?