«Det beste jeg vet» med Paul «Sweet Paul» Løwe Einlyng

15. desember 2017Aktuelt
REDAKTØR: Paul «Sweet Paul» Løwe Einlyng begynte som matstylist, og endte opp som sjefredaktør. Foto: Quyn Duong
REDAKTØR: Paul «Sweet Paul» Løwe Einlyng begynte som matstylist, og endte opp som sjefredaktør. Foto: Quyn Duong
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Paul «Sweet Paul» Løwe Einlyng skal ha full norsk julemiddag, selv i Brooklyn. Og kakene, de skal helst være som tante og mormor sine.

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet «MasterChef»-dommer Kjartan Skjelde og «God Morgen Norges» Wenche Andersen.
Denne uken har vi snakket med Paul «Sweet Paul» Løwe Einlyng - nordmannen som reiste til New York som matstylist, startet en blogg, og endte opp med å bli sjefredaktør for sitt eget magasin.

Selv har han blant annet har blitt skrevet om av FOLK, National Geographic og Jarry Magazine. Magasinet har blant annet blitt solgt i den kjente butikk-kjeden Anthropologie, og bloggen har hatt opptil 200 000 besøkende i måneden, skriver FOLK.

---------------------

Født: Oslo

Fra: Oslo, bor nå i Brooklyn

Sivilstatus: Forlovet

Jobb: Sjefredaktør i Sweet Paul Magazine

----------------------

– Hva spiser du helst på julaften?

– Jeg lager full norsk julemiddag her i Brooklyn. Ribba finner jeg hos en Polsk slakter på Manhattan.

– Og hva foretrekker du som dessert på julaften?

– Jeg baker en kransekake.

– Hvilken julekake er din favoritt?

– Krumkaker. Tante Gunnvor bakte de så tynne at du kunne se gjennom dem, jeg er ikke så god.

– Hvilke julekaker baker du alltid til jul?

– Kransekake, krumkake og mormors pepperkaker.

– Hva er din frokostfavoritt?

– Ha! Jeg spiser det samme til frokost hver dag, tre egg!

– Hva med middag?

– Min «maple syrup grilled»-kylling. Så utrolig god.

– Og favorittdessert?

– Iskrem!

– Hva er ditt favorittgodteri eller snacks?

– Iskrem, jeg kan spise iskrem til hvert måltid.

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– James' rekesalat (James er hans forlovede, journ. anm.) . Han er meksikansk, men lager en kjempegod skagen-rekesalat.

– Hva liker du best å servere selv?

– Det meste. Jeg liker ikke at andre bruker kjøkkenet mitt.

– Din favorittingrediens?

– Egg, sitron, olivenolje og maldonsalt.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Egg, rødløk, tahini og fløte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

USA: «Sweet Paul» bor i Brooklyn med sin forlovede. Foto: James Anthony
USA: «Sweet Paul» bor i Brooklyn med sin forlovede. Foto: James Anthony

– Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

– En skikkelig skarp kniv

– Hvilket redskap trenger man ikke?

– Det meste!

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Iskrem og mormors sjokoladekake.

– Hvor vil du helst reise?

– Asia.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Jazz eller «anything from the 80's».

– Hva spiser du helst når du er alene hjemme?

– En enkel kyllingsalat.

– Hva spiser du aldri?

– Aldri si aldri, jeg spiser alt!

– Hvor og hva går du helst ut og spiser?

– Kinesisk, thai eller sushi.

Publisert: 15.12.2017 kl. 16:04


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?