Til hovedinnhold

Slik lager du kakeroser som «Passion 4 Baking»-Manuela

13. mars 2015Aktuelt
ELEGANT: Med litt øving kan du også lage lekre pynteroser til kaken, akkurat som bakeblogger Manuela Kjeilen. Foto: Manuela Kjeilen/Cappelen Damm/Daniel Kjeilen
ELEGANT: Med litt øving kan du også lage lekre pynteroser til kaken, akkurat som bakeblogger Manuela Kjeilen. Foto: Manuela Kjeilen/Cappelen Damm/Daniel Kjeilen

Pynt festkaken som en ekte proff med disse steg-for-steg-oppskriftene.

En flott pynterose kan løfte en kake fra «fin» til «noko attåt», men det er ikke alle som vet hvordan man lager roser selv.

Manuela Kjeilen står bak bakebloggen Passion 4 Baking, og er nå aktuell med bakeboken «Manuelas Romantiske Drøm» der hun blant annet tar for seg hvordan man lager roser.

- Det er selvfølgelig helt greit å kjøpe ferdig kakepynt, men det er noe helt spesielt når du lager det selv: Du vet hva det inneholder, og du kan bestemme fargene, sier bakebloggeren.

Disse rosene passer perfekt på alt fra bryllupskaker til 17.mai-feiring.

- Du kan for eksempel lage røde, hvite og blå roser, tipser Kjeilen.

Lekre men vanskelige

For å lage de store rosene kreves det at du lager gumpaste først. Dette er en blanding som stivner, og gjør at rosene holder formen.

- Det finnes ferdig gumpaste i butikken, men det er mye billigere å lage selv, tipser Kjeilen.

Oppskrift på gumpaste finner du nederst i artikkelen.

Det tar lang tid å lage de store rosene, siden hvert lag må tørke mellom hver gang. Bakebloggeren foreslår derfor å gjøre litt over et strekk på flere dager.

- Lag for eksempel knoppene én dag, og bladene den neste. Selve utførelsen tar ikke lang tid, det er bare ventingen som krever tålmodighet, sier bakebloggeren.

Kjeilen understreker også viktigheten av å ikke bruke for mye spiselig lim eller eggehvite når du skal feste bladene, siden dette kan føre til at de faller av.

- Og ikke sett en gumpaste-rose på en cupcake - de er til dekorasjon, ikke til å spises, sier bakeentusiasten.

Enkle og små

Mens de store rosene tar lang tid og er ganske krevende, er de små rosene svært enkle og perfekte for nybegynnere.

- Du behøver bare marsipan og to minutter. De passer like bra på cupcakes til kaker, og kan i tillegg spises siden de er laget av marsipan, sier Kjeilen.

For å få et mer «vintage» preg på rosene, tipser Kjeilen at du kan blande litt svart og blå, eller litt brunt og rosa. Dette gir gammelrosa eller gammelblå.

- I tillegg føles det ekstra koselig hvis noen gir kaken din et kompliment, sier Kjeilen.

Og ikke bli skuffet hvis det ikke ser bra ut på første forsøk.

- Jeg fikk det ikke til den første gangen jeg heller, så det er bare å stå på og øve. Alle kan få det til så lenge de er fokusert, sier Kjeilen.

Slik lager du Manuela Kjeilens roser:

Foto: Manuela Kjeilen/Cappelen Damm
Foto: Manuela Kjeilen/Cappelen Damm
Foto: Manuela Kjeilen/Cappelen Damm
Foto: Manuela Kjeilen/Cappelen Damm
Foto: Manuela Kjeilen/Cappelen Damm
Foto: Manuela Kjeilen/Cappelen Damm

Del gjerne baketips under!

Publisert: 13.03.2015 kl. 13:06
Oppdatert: 13.03.2015 kl. 13:58


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?