Kaffe, banan og vanilje: Slik lager du hjemmelagde ispinner
Smak på sommeren med tre fantastiske ispinner fra Stockholms kanskje beste gelateria.
Snart er det sommer og da passer det perfekt å ha fryseren full av hjemmelagde herlige ispinner. Vi har samlet tre nydelige oppskrifter som passer enhver smak: Klassisk vaniljeis, sunn bananis med bare én ingrediens, og en «voksen» ispinne med kaffe og kardemomme.
Oppskriftene står amerikaneren Nicole Emson bak. Emson er fra Texas, driver iskrembutikken StikkiNikki i Stockholm, og har gitt ut boken «Ispinner».
- Omtrent alle barna jeg kjenner er misunnelig på meg siden jeg jobber med iskrem, sier texaneren, som åpnet gelateria-en i Stockholm etter å ha bodd i gelatoens hjemland, Italia.
Å lage iskrem kan kanskje virke litt avskrekkende for mange, men Emson sier alle kan lage det.
- Iskrem er utrolig lettvint og tilgivende, og mye enklere enn for eksempel baking der alt må være så presist. Bare prøv, sier hun til Godt.
Både vaniljeisen og kaffeisen under er laget med ismaskin, men kan lett lages uten.
- Bare pass på å røre underveis: Rør og frys, rør og frys. Jo mer du rører underveis i fryseprosessen, dess bedre blir den, tipser Emson som pleier å pynte ispinnene med nøtter, smeltet sjokolade og tørkede bær.
Sjekk ut «StikkiNikkis» superdigge ispinner under:
Ta bilde av dine hjemmelagde ispinner, merk det med #godtno, og post det på Instagram. De beste bildene publiserer vi på forsiden!
Publisert: 05.08.2014 kl. 17:18
Oppdatert: 22.05.2015 kl. 10:43
Lag deg en gratis konto