Ukens matblogg: Hjemmelaget eplekake med vaniljesaus
Alle liker eplekake, og med en hjemmelaget vaniljesaus blir denne bedre enn de fleste.
- Denne eplekaken lager vi ofte med de første eplene i sesongen. Den blir alltid myk, og med den deilige hjemmelagde vaniljesausen heves smaken på de norske eplene, sier ukens matbloggere til Godt.
- Den ser også fantastisk ut, legger de til.
- Det som er viktig å passe på når du lager denne, er å ha kontroll på temperaturen når du lager vaniljesausen. Det må ikke koke. Temperaturkontroll generelt er et godt tips til de som aldri har laget så mye mat, sier Christoph.
Les bloggen til Anette og Christoph her, og følg dem på Facebook, Instagram og Twitter også.
Ingredienser til eplekake
- 130 g smør
- 130 gram sukker
- 130 gram hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 egg
- 4 epler
- Bringebærsyltetøy
- Sukker
- Kanel
- Smør
Ingredienser til hjemmelaget vaniljesaus
- 2,5 dl melk
- 2,5 dl fløte
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang
- 5 eggeplommer
Slik gjør du
- Beregn 60 minutter på å lage denne.
- Bruk en rund kakeform på 24 cm.
Eplekake
Bland sammen hvetemel, sukker og bakepulver. Del smøret opp i terninger og kna dette sammen. Pisk sammen eggene og tilsett. Visp sammen til en glatt og tykk røre.
Skrell og skjær eplene i båter.
Kle kakeformen med bakepapir i bunn, og hell i røra.
Lag en sirkel med eplebiter i ytterkant av kaken, legg så en sirkel av syltetøy innenfor og avslutt med eplebiter i midten av kaken. Bruk ostehøvel og lag skiver av smør som du bryter opp i mindre biter og lagger rundt om på kaka. Topp hele kaka med sukker og kanel.
Stek på nederste rille ved 200 grader i omtrent 35 minutter, men se an undervegs. Kaka er finest om den får en gyllen brun farge.
Vaniljesaus
Varm opp melk, fløte, vaniljefrø, og halvparten av sukkeret. Vaniljestangen kan også tilsettes for ekstra smak. Pisk sammen eggeplommene sammen med resten av sukkeret og rør til sukkeret er nesten oppløst. Når melk og fløte er rett under kokepunktet tilsettes det sakte mens du rører godt i eggeplommene. Hell så alt tilbake til kjelen og varm det opp mens du rører til det begynner å tykne, dette tar ca. 8-10 minutter. Det er veldig viktig at det ikke koker så vær forsiktig med varmen.
Hell vaniljesaus over kakestykket når du serverer.
Publisert: 06.08.2015 kl. 10:21
Lag deg en gratis konto