Til hovedinnhold

Ukens matblogg: Hjemmelaget eplekake med vaniljesaus

6. august 2015Aktuelt
NYDELIG: Bland det tørre først. Tilsett smør og egg og rør til du får en tykk røre. Legg eplebåtene i et fint mønster og stek. Avkjøl, skjær opp rause biter og hell over vaniljesaus. Nyt. Foto: Christoph Schmitz
NYDELIG: Bland det tørre først. Tilsett smør og egg og rør til du får en tykk røre. Legg eplebåtene i et fint mønster og stek. Avkjøl, skjær opp rause biter og hell over vaniljesaus. Nyt. Foto: Christoph Schmitz

Alle liker eplekake, og med en hjemmelaget vaniljesaus blir denne bedre enn de fleste.

Ukens matbloggere Anette (30) og Christoph Schmitz (32)Er ergoterapeut og IT-rådgiver.Bor på Hamar.Favorittråvaren er bringebær.Når jeg lager mat så liker vi å servere den til gjester.Blogg:Innifristelse.no, der vi utfordre oss selv til å lære oss nye ting hele tiden.Foto: Privat
Ukens matbloggere Anette (30) og Christoph Schmitz (32)Er ergoterapeut og IT-rådgiver.Bor på Hamar.Favorittråvaren er bringebær.Når jeg lager mat så liker vi å servere den til gjester.Blogg:Innifristelse.no, der vi utfordre oss selv til å lære oss nye ting hele tiden.Foto: Privat

- Denne eplekaken lager vi ofte med de første eplene i sesongen. Den blir alltid myk, og med den deilige hjemmelagde vaniljesausen heves smaken på de norske eplene, sier ukens matbloggere til Godt.

- Den ser også fantastisk ut, legger de til.

- Det som er viktig å passe på når du lager denne, er å ha kontroll på temperaturen når du lager vaniljesausen. Det må ikke koke. Temperaturkontroll generelt er et godt tips til de som aldri har laget så mye mat, sier Christoph.

Les bloggen til Anette og Christoph her, og følg dem på Facebook, Instagram og Twitter også.

Ingredienser til eplekake

  • 130 g smør
  • 130 gram sukker
  • 130 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 4 epler
  • Bringebærsyltetøy
  • Sukker
  • Kanel
  • Smør

Ingredienser til hjemmelaget vaniljesaus

  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl fløte
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 eggeplommer

Slik gjør du

  • Beregn 60 minutter på å lage denne.
  • Bruk en rund kakeform på 24 cm.

Eplekake

Bland sammen hvetemel, sukker og bakepulver. Del smøret opp i terninger og kna dette sammen. Pisk sammen eggene og tilsett. Visp sammen til en glatt og tykk røre.

Skrell og skjær eplene i båter.

Kle kakeformen med bakepapir i bunn, og hell i røra.

VANILJESAUS: Pass på at sausen ikke koker når du lager den. Hell en passe mengde saus over eplekaken og kos deg. Foto: Christoph Schmitz
VANILJESAUS: Pass på at sausen ikke koker når du lager den. Hell en passe mengde saus over eplekaken og kos deg. Foto: Christoph Schmitz

Lag en sirkel med eplebiter i ytterkant av kaken, legg så en sirkel av syltetøy innenfor og avslutt med eplebiter i midten av kaken. Bruk ostehøvel og lag skiver av smør som du bryter opp i mindre biter og lagger rundt om på kaka. Topp hele kaka med sukker og kanel.

Stek på nederste rille ved 200 grader i omtrent 35 minutter, men se an undervegs. Kaka er finest om den får en gyllen brun farge.

Vaniljesaus

Varm opp melk, fløte, vaniljefrø, og halvparten av sukkeret. Vaniljestangen kan også tilsettes for ekstra smak. Pisk sammen eggeplommene sammen med resten av sukkeret og rør til sukkeret er nesten oppløst. Når melk og fløte er rett under kokepunktet tilsettes det sakte mens du rører godt i eggeplommene. Hell så alt tilbake til kjelen og varm det opp mens du rører til det begynner å tykne, dette tar ca. 8-10 minutter. Det er veldig viktig at det ikke koker så vær forsiktig med varmen.

Hell vaniljesaus over kakestykket når du serverer.

Publisert: 06.08.2015 kl. 10:21


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?