Lise Finckenhagens saftige burgere

BURGER-HIMMELEN: Lise Finckenhagen deler sine beste oppskrifter for klassisk burger, vegetarburger og fiskeburger. Foto: Krister Sørbø/VG
BURGER-HIMMELEN: Lise Finckenhagen deler sine beste oppskrifter for klassisk burger, vegetarburger og fiskeburger. Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

En skikkelig saftig hamburger er til tider fullstendig uimotståelig. 

Bak egne hamburgerbrød for ekstra tilfredsstillelse. Og har du muligheten, bør du absolutt kverne kjøttet selv også. Jeg bruker helst høyrygg, men det har da blitt noen entrecôte-burgere også. Det viktigste er at det er god fettmarmorering i kjøttet - noe som igjen gir ekstra saftige burgere. Utover det er det ikke bestandig nødvendig å finne opp kruttet på nytt. En «klassisk» burger med ost og bacon, salat, tomat, sylteagurk og løk holder i massevis.

Eller surf med den store grønne bølgen og klink til med en veggisburger. Den kypriotiske halloumiosten gir burgeren «kjøttkonsistens», og den salte smaken passer veldig godt med sødmen fra grillede søtpotetskiver og en «spicy» tomatmarmelade. Med litt most avokado i tillegg, er sjansen stor for at selv den mest ihuga kjøttelsker kan falle for et grønt alternativ.

Fiskeburger er en annen strålende mulighet når det maritime frister mest. Farsen lager du enkelt i en hurtigmikser. Rød karripasta og kaffirlime-blader gir burgerne en smak som minner om små thailandske fiskekaker (for de som kjenner til den lille godsaken). Når du fyller på med en kremet chilislaw og sursøte hurtigsyltede agurkbånd, blir resultatet ganske så fristende, om jeg skal si det selv.

Usikker på hva du skulle ha til middag i dag, sa du? La din tvil komme burgeren til gode!

På utkikk etter flere gode oppskrifter fra Lise Finckenhagen? Her finner du alle på Godt!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?