Starbucks het nesten noe helt annet

14. juli 2017Aktuelt
KJENT: Starbucks skulle kanskje hete noe annet, har det kommet fram i et eldre intervju som nylig har dukket opp igjen. Foto: AP Photo/Richard Drew
KJENT: Starbucks skulle kanskje hete noe annet, har det kommet fram i et eldre intervju som nylig har dukket opp igjen. Foto: AP Photo/Richard Drew

Grunnleggeren er tilsynelatende glad for at de endte med Starbucks.

Starbucks er et kjent navn for mange. Men i et gammelt intervju fra 2008, som har fått nytt liv på internett, forteller kafégründer Gordon Bowkerat Starbucks egentlig skulle hete noe helt annet: Cargo House.

Historien om Starbucks' alternative navn har spredd seg til en rekke store nettsteder.

Harper's Bazaar skriver om det under tittelen «Du kommer aldri til å tro hva Starbucks skulle hete», mens matnettstedet Foodbeast valgte tittelen «Starbucks var farlig nært å bli kalt «Cargo House»».

Marie Claire skriver «Starbucks hadde nesten et fullstendig annerledes (og fryktelig) navn».

Artikkelen fortsetter under bildet.

POPULÆRT: Folk troppet opp da Starbucks åpnet på Gardermoen i 2012. Foto: Janne Møller-Hansen/VG
POPULÆRT: Folk troppet opp da Starbucks åpnet på Gardermoen i 2012. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

En fryktelig feil

Intervjuet stod opprinnelig i The Seattle Times.

- Vi tenkte på alle mulige typer navn, og kom desperat nære å kalle den Cargo House, noe som hadde vært en fryktelig, fryktelig feil, forteller Bowker i intervjuet.

Han forteller at Terry Heckler, som Bowker eide et reklamebyrå med, nevnte at han selv følte at ord som begynte med «st» var sterke ord.

Siden så de på et kart, og kom over byen Starbo. Dette fikk medeieren til å tenke på karakteren Starbuck i Herman Melvilles «Moby Dick».

- Men Moby Dick har ikke noe å gjøre med Starbucks direkte, fortalte Bowker til The Seattle Times.

«Pequod»

Reader's Digest, som også skriver om Starbucks' mulige alternative navn, trekker også frem at de på et tidspunkt vurderte å kalle kaffekjeden «Pequod», etter kaptein Ahabs skip i Moby Dick.

Godt har testet iskaffen i Oslo tidligere i år, og da fikk Starbucks terningkast 3. Vi har også skrevet om det som var årets første kaffe-snakkis i 2015 - flat white. Da hadde Starbucks allerede innlemmet kaffevarianten på menyen sin.

Den amerikanske kaffekjeden er også viden kjent for sin pumpkin spice latte, en variant av kaffe latte som kun selges en kort periode i løpet av året. Denne lages av kondensert skummet melk, espresso og ekte gresskarpuré. Den toppes deretter med pisket krem og «pumpkin spice», som består av blant annet kanel, muskatnøtt og nellik.

Da den amerikanske kaffekjeden Starbucks kom til Norge i 2012 var det først på Oslo Lufthavn. I 2016 hadde antallet utsalg økt til ni, med tre nye planlagte i Drammen, Jessheim og Skøyen, ifølge E24. På verdensbasis var det 25 085 Starbucks-kafeer i 2016, ifølge Statista.

Hva slags kaffe liker du best? Del gjerne gode tips i kommentarfeltet!

Publisert: 14.07.2017 kl. 15:04


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?