Til hovedinnhold

Supergod supermat

25. november 2014Aktuelt
Granatepler er blitt brukt som "medisin" i btusenvis av år, om den har helbredende effekter er uklart - men at den smaker godt er det ingen tvil om. Foto: Dani Vincek/NTB Scanpix.
Granatepler er blitt brukt som "medisin" i btusenvis av år, om den har helbredende effekter er uklart - men at den smaker godt er det ingen tvil om. Foto: Dani Vincek/NTB Scanpix.

Det er mye godt i granateplet.

Granatepler sies å inneholde flere ganger så mye antioksidanter som rødvin. Dessuten er de proppfulle av C-vitamin. Og B-vitamin. Og kalium og folsyre.

Og spiser du frøene, som man jo gjør med granatepler, får du i tillegg i deg masse fiber.

Men det aller beste med granateplet, bortsett fra at det er veldig dekorativt, er at det smaker supergodt. Både til søtt og salt.

Publisert: 25.11.2014 kl. 08:59
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:58


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?