Det beste jeg vet med Stian Broch: Spiser helst på fotoopptak med Hellstrøm

30. september 2016Aktuelt
FOTOGENT: Fotograf Stain Broch har spesialisert seg på å ta matbilder. Og liker det best litt rustikt. Foto: Stian Broch.
FOTOGENT: Fotograf Stain Broch har spesialisert seg på å ta matbilder. Og liker det best litt rustikt. Foto: Stian Broch.

Matfotografen lever av å ta bilder av mesterkokkenes beste mat. Men går ikke av veien for å trå til på kjøkkenet selv også.

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi blant annet intervjuet konditor Pascal Dupuy og Maaemo-kokk Espen Holmboe Bang.

Denne uken har vi snakket med matfotograf Stian Broch som tar bilder for blant andre Eyvind Hellstrøm, Lars Lian og Ole Martin Alfsen.

– Hva er din frokostfavoritt?

– Egg og bacon på hjemmebakt rundstykke fra mamma.

– Hva er din favorittmiddag?

– Steak frites med hericots verts (fransk for grønne bønner, red. anm.). Keep it simple and french!

– Hva er ditt favorittgodteri?

– Sjokoladen Walters Nr. 156 som tragisk nok ikke er på markedet lenger. 😩

– Hva er det aller beste du får servert?

– Den maten Eyvind Hellstrøm lager på fotoopptak. Ingen juksing der for å si det sånn!

– Hva liker du aller best å servere?

– Rustikk grytemat, gjerne laget på et kjøttstykke som krever langtidskoking, type oksekjake eller hale.

– Hva er din favorittingrediens?

– Dijonsennep.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Trappeys jalapeños på glass. Ingen over, ingen ved siden av!

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

– Mine gode Masshiro-kniver.

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

– Hvitløkspresse.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Diplom-Is sin krokanis med Freia Sjokoladesaus servert i og med mommos (min mormors) skåler og skjeer.

– Hvor vil du helst reise?

– Til Modena i Italia og spise på Osteria Francescana.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Min egen hjemmelagde spesialvariant av fredagstacoen. Det innebærer MYE kjøtt og enda mer smak og spice.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Gipsy Kings, Julio Iglesias eller Kygo. Ja, jeg vet, merkelig kombo.

– Hva spiser du aldri?

– Kaviar på tube.

– Hvor og hva går du helst ut og spiser?

– På et uformelt spisested med god og rustikk mat, som typ Bon Lio eller Pjoltergeist.

Publisert: 30.09.2016 kl. 15:08
Oppdatert: 30.09.2016 kl. 16:06


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?