Det beste jeg vet med Stian Broch: Spiser helst på fotoopptak med Hellstrøm
Matfotografen lever av å ta bilder av mesterkokkenes beste mat. Men går ikke av veien for å trå til på kjøkkenet selv også.
I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi blant annet intervjuet konditor Pascal Dupuy og Maaemo-kokk Espen Holmboe Bang.
Denne uken har vi snakket med matfotograf Stian Broch som tar bilder for blant andre Eyvind Hellstrøm, Lars Lian og Ole Martin Alfsen.
– Hva er din frokostfavoritt?
– Egg og bacon på hjemmebakt rundstykke fra mamma.
– Hva er din favorittmiddag?
– Steak frites med hericots verts (fransk for grønne bønner, red. anm.). Keep it simple and french!
– Hva er ditt favorittgodteri?
– Sjokoladen Walters Nr. 156 som tragisk nok ikke er på markedet lenger. 😩
– Hva er det aller beste du får servert?
– Den maten Eyvind Hellstrøm lager på fotoopptak. Ingen juksing der for å si det sånn!
– Hva liker du aller best å servere?
– Rustikk grytemat, gjerne laget på et kjøttstykke som krever langtidskoking, type oksekjake eller hale.
– Hva er din favorittingrediens?
– Dijonsennep.
– Hva har du alltid i kjøleskapet?
– Trappeys jalapeños på glass. Ingen over, ingen ved siden av!
– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?
– Mine gode Masshiro-kniver.
– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?
– Hvitløkspresse.
– Hva var det beste du visste da du var liten?
– Diplom-Is sin krokanis med Freia Sjokoladesaus servert i og med mommos (min mormors) skåler og skjeer.
– Hvor vil du helst reise?
– Til Modena i Italia og spise på Osteria Francescana.
– Hva spiser du når du er alene hjemme?
– Min egen hjemmelagde spesialvariant av fredagstacoen. Det innebærer MYE kjøtt og enda mer smak og spice.
– Hva hører du på når du lager mat?
– Gipsy Kings, Julio Iglesias eller Kygo. Ja, jeg vet, merkelig kombo.
– Hva spiser du aldri?
– Kaviar på tube.
– Hvor og hva går du helst ut og spiser?
– På et uformelt spisested med god og rustikk mat, som typ Bon Lio eller Pjoltergeist.
Publisert: 30.09.2016 kl. 15:08
Oppdatert: 30.09.2016 kl. 16:06
Lag deg en gratis konto