Ukens matblogg: Enkel og sunn start på dagen

17. april 2015Aktuelt
SUNT: Ananas med litt mynte og ristede gresskarkjærner glasert i honning er perfekt med yoghurt til frokost. Foto: Lise von Krogh
SUNT: Ananas med litt mynte og ristede gresskarkjærner glasert i honning er perfekt med yoghurt til frokost. Foto: Lise von Krogh

Lag deg en skikkelig god og mettende yoghurt-frokost på fem minutter

Ukens matblogger Lise von Krogh (44)Er ernæringsbiolog, foredragsholder, skribent og ernæringsfaglig rådgiverBor i Skrukkelia, HurdalFavorittråvaren er alt som er ferskt!Favorittredskapen er en mandolinNår jeg lager mat så liker jeg å prøve noe nyttBlogg: lisevonkrogh.wordpress.com om kosthold og ernæring, med inspirerende oppskrifterFoto: John Harald Knutsson
Ukens matblogger Lise von Krogh (44)Er ernæringsbiolog, foredragsholder, skribent og ernæringsfaglig rådgiverBor i Skrukkelia, HurdalFavorittråvaren er alt som er ferskt!Favorittredskapen er en mandolinNår jeg lager mat så liker jeg å prøve noe nyttBlogg: lisevonkrogh.wordpress.com om kosthold og ernæring, med inspirerende oppskrifterFoto: John Harald Knutsson

- Dette er min favorittfrokost, absolutt, sier ukens matblogger Lise von Krogh til Godt.no

- Den er enkel, sunn og god, det tar bare fem minutter å lage den, og den er så fristende og lekker, sier hun.

- Jeg kan lage den til kvelds også, og av og til hender det jeg lager den til minstemann på travle dager som en næringsrik erstatning til middag. Han digger det, forteller Lise.

- Dette er egentlig en variasjon over temaet yoghurt med frukt og korn som jeg har flere varianter av i bloggen. Dette er et fantastisk sunt lite måltid, sier hun.

- Den illustrerer essensen av bloggen min «Enkelt, sunt og godt» gjennom friskhet, ferskhet og at den er utrolig enkel å lage. Perfekt når du er litt sulten eller sugen på noe godt, forklarer hun.

- Alle klarer å lage dette, bare pass på å ikke brenne gresskarkjernen. Dette er superenkel mat, sier hun.

Les bloggen til Lise her, og les Bramat.no som hun også står bak. Følg henne også på facebook, instagram, twitter og linkedin også.

Dette trenger du for 4 skåler:

  • 1 ananas i biter
  • 4 ss hakket mynte
  • 6 dl naturell yoghurt
  • 6 ss gresskarkjerner
  • 2 ss honning

Slik gjør du:

Lise bruker bare 5 minutter på å lage denne frokosten.

Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i gresskarkjerne. La kjernene ligge på stekepannen og rist den en gang i blant mens du renser og skjærer opp ananasen. Bland hakket mynte inn med ananasen, og legg det i bunnet av et glass eller i en skål. Legg yoghurt over.

Når gresskarkjernene begynner å «poppe» eller bli litt svidd tar du stekepannen av platen. Ha på honning og bland godt. Legg gresskarkjernene på en liten fjøl eller i en skål og la dem få avkjøle seg litt (kan stå i kjøleskapet i ett minutt) før du legger dem over yoghurten.

Publisert: 17.04.2015 kl. 13:58


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?