Tid for vilt: Tre favorittoppskrifter med høstens viltfangst

9. oktober 2015Aktuelt
VILT GODT: Grytestekt reinsdyrstek servert med kokte poteter i fløtesaus og bjørnebær er skikkelig deilig viltmat. Skikkelig deilig høstmat. Foto: Sara Johannessen/VG
VILT GODT: Grytestekt reinsdyrstek servert med kokte poteter i fløtesaus og bjørnebær er skikkelig deilig viltmat. Skikkelig deilig høstmat. Foto: Sara Johannessen/VG

Gravet hjortefilet, stekt hjortefilet og en skikkelig grytestekt reinsdyrsteik står på menyen når Lise inviterer til høstens viltmiddag.

Tiden med viltsteik som smaker av lever og med konsistens som skosåler er takk og lov forbi. Finnes det ennå en tilhenger av godt stekt viltkjøtt vil jeg oppfordre vedkommende til å bruke pengene på noe annet.

Nydelig viltkjøtt blir nemlig fort dyrt for oss som ikke jakter selv eller som er bestevenn med en ivrig jeger. Og har du først gått til innkjøp av denne eksklusive råvaren gjelder det å behandle den best mulig.

Det magre og delikate kjøttet krever varsom behandling, kjærlighet og omsorg. Overkoking og oversteking er svært uheldig, kjøttet bør helt klart ha en rosa kjerne.

Tradisjonelt så liker jeg å krydre med litt knust einebær og frisk timian i tillegg til salt og kvernet pepper, men andre krydderier og friske urter setter også en ekstra spiss på smaken. Timian kan for eksempel erstattes med frisk rosmarin og salvie, og dill passer overaskende godt med skogens konge. Lag gjerne din egen krydderblanding og her kan du prøve deg frem med litt allehånde, nellik, anis og tørket appelsinskall. Mange mener hvitløk overhodet ikke passer med vilt, men jeg slenger gjerne noen uskrelte hvitløkfedd i pannen når jeg steker kjøttet, uten at noen har klaget på det.

Kos deg med denne superflotte råvaren, enten du har skutt dyret selv eller båret det med deg hele veien fra butikkens kjøledisk.

Publisert: 09.10.2015 kl. 11:58


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?