10 gode supper som varmer i vinterkulden

7. oktober 2013Aktuelt

Fra tomat og gulrot til kylling - her er ti oppskrifter på hjemmelagde supper som vil holde deg varm og mett på sure vinterdager.

Ingenting er bedre enn en rykende varm suppe når det er ordentlig surt og kaldt ute, og det finnes uendelige måter å lage supper på.

Blant de mest tradisjonsrike suppene i Norge finner du fersk suppe, ertesuppe og fiskesuppe. Mens tomatsuppen er en av de mest populære suppene med røtter fra utlandet.

Det er enkelt å ty til posesuppe i en hektisk hverdag, men å lage suppe fra bunnen av trenger ikke å være altfor komplisert med de rette råvarene.

Godt har funnet frem til ti forskjellige suppeoppskrifter - basert på sesongens grønnsaker og andre smakfulle ingredienser som varmer godt på en kjølig vinterdag. Kanskje finner du en ny suppefavoritt!

Foto: Mjuuugly.blogg.no
Foto: Mjuuugly.blogg.no

Den kremete blomkålsuppen får et luksuriøst preg med sprøstekte kantareller på toppen. Oppskriften til en stor gryte blomkålsuppe finner du her.

Foto: Sunnefristelser.no
Foto: Sunnefristelser.no

Gresskar kan brukes til så mangt, blant annet smaker den fantastisk i suppe. Inger Lise har snekret sammen en gresskarsuppe med eksotiske smaker av kokos og ingefær, som gir gresskaret en ny piff.

Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no
Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no

Denne asiatiskinspirerte suppen er full av gode smaker som både metter og varmer. Oppskriften er vegetar, men du kan enkelt tilsette for eksempel kylling eller scampi hvis du ønsker mer mat.

Foto: Matnyttig.Blogg.no
Foto: Matnyttig.Blogg.no

Brokkolisuppe er enkelt å lage fra bunnen av og krever kun noen få ferske ingredienser. Camilla har tilsatt blåmuggost for ekstra deilig smak. Suppen kan også toppes med stekt bacon eller spekeskinke.

Foto: Blogg.Fvn.no/SpisDrikkLev
Foto: Blogg.Fvn.no/SpisDrikkLev

Har du en skvett fløte, gulrøtter, løk, blåskjell, laks og noen reker eller krepsehaler, er du klar for en festmiddag, skriver Tone på bloggen sin «Spis Drikk Lev». Der finner du også oppskriften på hjemmelaget fiskesuppe i en fei.

Foto: FoodByVictoria.com
Foto: FoodByVictoria.com

Denne suppen er enkel og rask å lage. Fylt med frisk smak av gulrøtter kan suppen fint regnes inn som én av fem om dagen. Godt for både kropp og sjel! Klikk her for oppskrift på Ingrid Victorias delikate matblogg.

Foto: TrinesMatblogg.no
Foto: TrinesMatblogg.no

Kokebokforfatter og matblogger Trine får ofte tilbakemelding av leserne at de har byttet ut Toro med Trinemat. Suppene hennes er nemlig enkle nok til å erstatte posesuppene - ikke minst smaker de bedre når de er tilberedt fra bunnen av. En fyldig og god tomatsuppe lager du helt enkelt selv, mener matbloggeren.

Foto: Innifristelse.no
Foto: Innifristelse.no

Jordskokk er grønnsaken som minner om en blanding av ingefær og potet. Selv om den smaker litt søtt og nøtteaktig er den god i en kremete suppe. Denne suppen er tilsatt frø fra vaniljestang som gir en ekstra sødme og dybde. Den er dessuten én av flere i suppeserien til «Led oss inn i fristelse».

Foto: Heiamat.no
Foto: Heiamat.no

Espen fra «Heia Mat» har disket opp en lett krydret kyllingsuppe med indisk vri. Suppen er basert på smaksrik kyllingkraft med ingefær, chili, hvitløk og koriander. En nydelig hverdagssuppe som piffer opp en ellers grå høstdag.

Foto: SmakAvHimmel.com
Foto: SmakAvHimmel.com

En nydelig grønnsakssuppe er en ypperlig måte å få i seg ekstra grønt på. Bare bruk det du har liggende av rotgrønnsaker, løk, brokkoli også videre og hiv dem oppi, oppfordrer matblogger Caroline. Resten av oppskriften finner du her!

Vis oss din hjemmelagde suppe på Instagram og merk bildet med #godtno, så plukker vi deg til forsiden. For flere suppeoppskrifter, sjekk ut Lise Finckenhagens sunne supper her!

Publisert: 07.10.2013 kl. 09:15
Oppdatert: 30.01.2017 kl. 08:31


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?