Sjømat på grillen
Både skalldyr og fisk passer ypperlig på grillen.
Du kan gjøre mye morsomt med sjømat på grillen. Blåskjell kan dampes i aluminiumsfolie, med litt hvitløk og finhakket persille – eller du kan grille fiskekakene og hamburgerbrødene og by på grillet fiskeburger.
Her får du forslag på hvordan du kan tilberede både fisk og skalldyr på grillen. Server gjerne den grillede sjømaten med en salat med asparges ved siden av.
Grillet kongekrabbe med marinerte tomater og basilikummajones
Kongekrabben smaker deilig av hav – og er her servert med basilikummajones og marinerte tomater.
Grillet kongekrabbe med marinerte tomater og basilikummajones. (Foto: Coop/Inkognito.)
Grillet laks med ramsløksmør, nypoteter og chorizo-vinaigrette
En litt avansert variant av laks på grillen – smakt til med deilig ramsløksmør og chorizo.
Grillet laks med ramsløksmør, nypoteter og chorizo-vinaigrette. (Foto: Norsk Sjømatråd/Tom Haga.)
Dampede blåskjell på grillen
Det er enkelt å tilberede et deilig blåskjellmåltid på grillen. Kjapt går det også.
Dampede blåskjell på grillen. (Foto: Torstein Lillevik.)
Grillet kveite med sukkererter
Grillet kveite serveres med sukkererter i en kapers- og paprikavinaigrette.
Grillet kveite med sukkererter. (Foto: Trygve Indrelid.)
Grillet kamskjell og sjøkreps med varm salat
Kamskjell og krepsehaler tar bare et øyeblikk på grillen før de er klare til servering.
Grillet kamskjell og sjøkreps med varm salat. (Foto: Norsk Sjømatråd/Joel Wåreus.)
Grillet klippfisk med eggesmør
Klassisk, men mer spennende på smak enn den tradisjonelle torskemiddagen.
Grillet klippfisk med eggesmør. (Foto: Yngve Ekern.)
Scampigrillspyd med korianderdip
Raskt tilberedte scampispyd med smak av chili og koriander.
Scampigrillspyd med korianderdip. (Foto: Coop/Inkognito.)
Laks med blåmuggost på grillen
En spennende og ny variant av laks på grillen.
Laks med blåmuggost på grillen. (Foto: Trygve Indrelid.)
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Lag deg en gratis konto