Til hovedinnhold

Ukens matblogg: Burger av lam med bakt søtpotet frites

SUNN BURGER: Sara Lossius foretrekker mat uten korn, mel og sukker, og serverer burger med søtpotet, salat og portobellosopp. Foto: Jon Birkelund
SUNN BURGER: Sara Lossius foretrekker mat uten korn, mel og sukker, og serverer burger med søtpotet, salat og portobellosopp. Foto: Jon Birkelund

Helse i hver bit. Lammekjøtt er supergodt og inneholder sunne fettsyrer. Søtpotet inneholder blant annet fiber, magnesium, C-vitamin, fosfor og betakaroten.


Ukens matblogger Sara Lossius (33)Jobber som kommunikasjonsrådgiver, skriver bok om paleo-livsstil.Bor i Oslo.Favorittråvaren er hjemmelaget kraft og godt smør.Når jeg lager mat så liker jeg å slumpe, til min samboers irritasjon. Jeg har blitt bedre til å veie og måle.Blogg: Paleoliv.no Jeg vil spre informasjon og inspirasjon om paleo, som er naturlig mat og livsstil.Foto: Jon Birkelund
Ukens matblogger Sara Lossius (33)Jobber som kommunikasjonsrådgiver, skriver bok om paleo-livsstil.Bor i Oslo.Favorittråvaren er hjemmelaget kraft og godt smør.Når jeg lager mat så liker jeg å slumpe, til min samboers irritasjon. Jeg har blitt bedre til å veie og måle.Blogg: Paleoliv.no Jeg vil spre informasjon og inspirasjon om paleo, som er naturlig mat og livsstil.Foto: Jon Birkelund

- Jeg elsker å grille lammeburgere. Lam er sunt, og smaker så mye mer enn vanlige burgere. Ved siden av bruker jeg søtpotet fordi de inneholder mer næringsstoffer enn vanlig potet, blant annet magnesium og betakaroten. Dessuten smaker den veldig godt, sier ukens matblogger Sara Lossius til Godt.no.

- I stedet for burgerbrød steker jeg portobellosopp, eller har store salatblader som topp og bunn. Det har falt i smak hos alle, og ser bra ut sammen. Særlig om du lager en fargerik salat til, sier hun.

- Trikset for å lage crispy søtpotetfries er legge de rå stavene i vann en times tid, da forsvinner en del av stivelsen, forteller Sara.

- Paleomat handler om å spise så naturlig som mulig, og helsen min er blitt bedre etter at jeg begynte med den. Jeg forsøker å spise det som er i sesong, mat med sunt fett, gjerne økologisk og lokal mat, og egg fra glade høner og kjøtt fra dyr som har hatt det bra, sier Sara.

Les bloggen til Sara her, og følg henne på Facebook,og Instagram også.

Ingredienser for 4 burgere

  • 400g lammekjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1,5 cm av en chili finhakket
  • 1 ss finhakket fersk rosmarin
  • Salt og pepper

Tilbehør

  • 2-3 søtpoteter
  • Salat
  • Portobellosopp

Slik gjør du

Sara bruker 1 time på å forberede, og omtrent en halvtime på å steke og grille.

Begynn med å skjær søtpotetene i staver på ca 0,5 cm i tykkelse, og legg dem minst en time i en stor bolle med kaldt vann for å fjerne noe av stivelsen. Tørk søtpotetene godt. Held over omtrent en spiseskje med olivenolje og bland godt. Spre utover på bakepapir. Jo mindre de ligger oppå hverandre jo bedre. Ha på salt.

Bland lammekjøttdeig, egg, hvitløk, chili og rosmarin sammen i en bolle. Form fire burgere. Det er lettest å bruke hendene. Hvis du skyller hendene i kaldt vann først setter ikke kjøttdeigen seg fast. Salt og peppre burgerne rett før du legger dem på grillen.

Bak søtpotetene i ovnen på 200 grader varmluft, i 20 minutter. Etter 10 minutter vender du alle søtpotetstavene. Følg med så de ikke blir brent.

Grill portobellosopp og server alt sammen med en fargerik salat, og en god majones hvis du vil.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?