Til hovedinnhold

Det beste jeg vet med bartender Monica Berg

12. oktober 2018Aktuelt
EKSPERT: Monica Berg har bakgrunn fra både Icebar og Himkok i Oslo, og stjernerestauranten Pollen Street Social i London.  Foto: Dennis Dorwarth
EKSPERT: Monica Berg har bakgrunn fra både Icebar og Himkok i Oslo, og stjernerestauranten Pollen Street Social i London. Foto: Dennis Dorwarth
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Bartender Monica Berg elsker å dra med seg smaker fra reisene sine og gjenskape de på eget kjøkken.

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet slottskokk Eline Gulbrandsen og vinner av kokke-EM Christian André Pettersen. Denne gangen har vi snakket med den anerkjente bartenderen Monica Berg som blant annet har bakgrunn fra stjernerestauranten Pollen Street Social i London, og Oslo-baren Himkok, som nylig ble kåret til en av verdens beste barer - i tillegg til at hun er et av navnene bak den internasjonale non-profit-organisasjonen P(our).

-------------------------------

Født: 10.05.1982

Fra: Oslo, men bor i London

Sivilstatus: Samboer

Jobb: Litt udefinert akkurat nå, men er opprinnelig bartender

-----------------------------

– Hva er din favorittfrokost?

– Hmm. Åh, den var vanskelig. Akkurat nå vil jeg si det er kokosyoghurt med frukt og bær.

– Hva med middag?

– Det er litt vanskelig å si. Det går veldig på dagsformen, men generelt sett vil jeg si jeg er veldig glad i grønnsaker. Veldig glad i ting som er interessant.

– Og dessert?

– Dette er sikkert kjempesært, men jeg synes det er så godt med frosne druer. Det er litt som å spise sorbet, men uten alt bryderiet av å lage det først.

– Hva med din favorittdrink?

– Jeg må nesten si champagne, dersom jeg skal velge en drink vil jeg si negroni.

– Hva er ditt favorittgodteri?

– Salte pingviner.

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– Hjemmelaget mat med masse smak.

– Hva liker du best å servere selv?

– Jeg liker ofte å eksperimentere en del hjemme, så min stakkars samboer ender ofte opp som testsubjekt. Når jeg er ute og reiser prøver jeg å smake så mye som mulig, for deretter å prøve og gjenskape det hjemme slik at jeg skjønner strukturen og tanken bak. Jeg er også veldig glad i grønnsaker, så jeg liker å lage mat der grønnsakene er hoveddelen av måltidet – men det er fordi det er digg, ikke nødvendigvis fordi det er så veldig sunt.

– Hva er din favorittingrediens?

– Egg, det er så allsidig.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Miso. (En tradisjonell japansk smakstilsetning journ.anm.)

– Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

– Kniv.

– Hvilket redskap mener du man ikke trenger?

– Tja, det har jeg ingen anelse om faktisk.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Norsk taco, hehe. Eller grillmat om sommeren.

– Hvor vil du helst reise?

– Hytta i Kragerø! Jeg har rimelig mange reisedøgn i året, så enhver mulighet til å være hjemme eller besøke hytta er fantastisk.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Kimchisuppe. Jeg elsker supper generelt, og synes det er kjempekjipt å lage mat til meg selv. Så kimchisuppe er perfekt, tar ti minutter å slenge sammen.

– Hva spiser du aldri?

– Pizza, med mindre jeg ikke har noe valg.

– Hva drikker du aldri?

– Brus og energidrikker.

– Hvor og hva går du helst ut og spiser?

– En av de tingene jeg elsker med London er at du finner absolutt alt – så man blir veldig bortskjemt når det kommer til å gå ut og spise. Jeg er en person som liker å prøve nye ting, men jeg har et par steder som jeg alltid går tilbake til. I området hvor jeg bor ligger det en fantastisk spansk restaurant som heter Jose. Der går vi ofte dersom vi føler oss litt late og ikke har lyst til å lage mat hjemme. Blekkspruten der er fantastisk! Brawn er en annen favoritt, som spesialiserer seg på sesongbetont kjøkken og har et fantastisk utvalg av natur og tradisjonell vin. Palomar er en israelsk restaurant i Soho-ish som har kjempebra mat og atmosfære dersom du er ute etter litt mer party.

Finn Monica Bergs oppskrift under bildet.

FAVORITT: Bartender Monica Berg liker spesielt godt drinken Palo Santo. Foto: Fahrenheit
FAVORITT: Bartender Monica Berg liker spesielt godt drinken Palo Santo. Foto: Fahrenheit

Slik lager du Monica Bergs favorittdrink:

Palo Santo

Dette trenger du:

50 ml klassisk gin

15 ml Fino Sherry

15 ml Lillet Blanc

15 ml Palo Santo Cordial

Slik gjør du:

Røres på is, siles over i et old fashioned-glass med en is. Zest grapefruit over.

Publisert: 12.10.2018 kl. 15:23


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?