Brunsjtrenden inntar Oslo: Her kan du spise brunsj i hovedstaden

BRUNSJ-TREND: Restaurantene Grådi (t.v.) og Miss Sophie er noen av våre brunsj-favoritter. Foto: Frode Hansen/Helge Mikalsen/VG
BRUNSJ-TREND: Restaurantene Grådi (t.v.) og Miss Sophie er noen av våre brunsj-favoritter. Foto: Frode Hansen/Helge Mikalsen/VG
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Vi har samlet noen av de beste stedene du kan spise brunsj i byen.

Helgebrunsjer har lenge vært et populært fenomen i byer som New York og London. Og nå har trenden inntatt Oslo, ifølge trendforsker Gunn-Helen Øye.

– De siste tiårene har det urbane livet forandret seg med tanke på hvor mange ganger man går ut for å spise, sier hun og kobler brunsj-trenden med det hun betegner som «det enormt sterke vennesamfunnet».

Hun forteller at brunsj-fenomenet er en kombinasjon av tre ting:

– Det sosiale samfunnet, den italienske nytelsen - der mat og gode samtaler er viktig - og den moderne livsstil, forteller trendforskeren.

– Man ønsker å ha rom for mange, og ha lange – kall det gjerne «slække» – timer. Vi trenger kontraster fra alt det travle ellers i livet, legger Øye til.

Vi i redaksjonen har samlet noen av våre brunsjfavoritter i listen under:

Hvor: Grünerløkka

Hvis du føler at livet ditt burde være mer som en femtitallsfilm, så kan du spise amerikansk, nostalgisk brunsj på Nighthawk Diner på løkka. Velt deg i tjukke pannekaker og eggeretter og skyll det ned med milkshake – eller en av hovedstadens beste Bloody Marys.

Hvor: Briskeby

Bølgen og Moi på Briskeby byr på champagnelunsj på lørdagen og søndagsbrunsj med buffet dagen derpå. Forvent mye folk, mye lyd og mye god mat.

Hvor: Adamstuen

Er du opptatt av økologisk og vegansk raw food er dette plassen for deg. Kaféen kan tilby en egen brunsj-tallerken der du får litt av alt – pizza, acai bowl, chiapudding og små kakebiter. De har også spennende kaffevarianter som matcha latte og golden latte – alt vegansk. Instagramvennlig er det også!

Hvor: Tøyen

Nabolagsrestauranten Grådi ligger på Tøyen og tilbyr alt fra frokost, lunsj, middag og brunsj i helgene. Lokalet er lekkert og de grønne plantene setter prikken over i’en. På brunsjmenyen finner du alt fra egg benedict og diverse toaster til grøt, yoghurt og pannekaker. VGs anmelder sier at Grådi har «grådig god mat».

Hvor: Sentrum Vest

Med rosa og grønne fløyelsstoler, dempet belysning og lyst treverk innbyr Miss Sophie til et elegant måltid. Restauranten tilbyr både middag og brunsj. På brunsjmenyen finnes blant annet avokado sliders, burgere, chiapudding, pannekaker, egg, fries, sandwicher og supper. VGs anmelder mener Miss Sophie tilbyr «grei mat og flotte omgivelser til fornuftige priser», mens DN Smak mener restauranten har «byens mest fristende brunch».

Hvor: Grünerløkka

Egget Kafé er en nabolagskafé på Grünerløkka. I det trivelige lokalet finner du sandwicher, salater, tapas og burgere på menyen. Her får du god brunsj til rolige omgivelser.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig
Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Hvor: Tøyen

Nord og Natt Tøyen kan tilby nordisk-inspirert mat i et varmt og trendy lokale. Hver søndag kan man komme på søndagsbrunsj, hvor man kan plukke og mikse fra en stor buffet. Nam!

Har du et favoritt brunsj-sted? Del det med oss i kommentarfeltet!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?