Tre mettende og gode middager helt uten kjøtt

5. mai 2017Aktuelt
DIGG: Hjemmelaget falafel med myke flate brød er en av de fristende vegetarrettene Lise Finckenhagen deler denne uken. Foto: Sara Johannessen/VG
DIGG: Hjemmelaget falafel med myke flate brød er en av de fristende vegetarrettene Lise Finckenhagen deler denne uken. Foto: Sara Johannessen/VG
Lise Finckenhagen og Sara Johannessen (foto)
Lise Finckenhagen og Sara Johannessen (foto)

Disse middagene er vegetariske og smaker helt nydelig.

Fristende og spenstige grønnsaksretter stappfulle av smak er noe jeg setter stor pris på. Og alle har vi nok godt av å holde oss unna de store kjøttmiddagene fra tid til annen, både med tanke på egen helse og miljøet. Dessuten føler man seg rett og slett litt sunnere og mindre stappa etter noen dager på vegetarkost.

Det er mye godt som kan lages av kikerter, og falafel er en av dem. Saftige krydrede kikertboller i hjemmebakte myke brød med hummus er en skikkelig «høydare». Topp med syltede grønnsaker som rødløk og rødkål - så er lykken fullkommen.

Kryddersteker du kikertene har du et strålende tilbehør til ovnsbakte søtpoteter. Dryss over fetaost og graneplekjerner så tilfører du både salt, friskhet og sødme slik at det blir balanse i smakene. En mettende grønnsaksrett som stilner alle lengsler og eventuelle behov for mer proteiner.

Eller klink til med en oppsiktsvekkende lilla-farget pastarett. Rødbetpestoen er dessuten super å bruke som dipp eller topping til kikertbollene. Like rik på smak som den er på farge.

Sjekk ut Lise Finckenhagens vegetarretter under:

Del bilder av dine vegetarretter, merk dem med #godtno og del dem på Instagram. De beste deler vi på siden vår!

Publisert: 05.05.2017 kl. 13:11


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?