Julegavetips: Ti hjemmelagde julegaver som smaker

11. desember 2017Aktuelt
SPISELIGE JULEGAVER: Selvgjort er velgjort - også når du skal gi bort noe godt til jul. Foto: Christian Brun/VG/Ida Gran-Jansen
SPISELIGE JULEGAVER: Selvgjort er velgjort - også når du skal gi bort noe godt til jul. Foto: Christian Brun/VG/Ida Gran-Jansen

Smakfull konfekt, fristende pålegg og lekker bakst. Disse spiselige julegavene kan du gi til den som har alt. 

Få ting gir mer julestemning enn å invitere venner og kjære på juleverksted i førjulstiden. Bortsett fra å bake og pynte pepperkaker (psst! har du fått med deg dette pyntetrikset?), kan du også lage julegavene selv på kjøkkenet.

Hjemmelagde spiselige gaver er ikke bare koselig å gi bort, men også veldig koselig å få. Eneste du må tenke på er at det du lager tåler å stå i romtemperatur i mer enn et par timer. Her har vi samlet ti spiselige julegavetips du enkelt kan lage selv:

Julegodt

Mange sorter konfekt kan lages god tid i forveien - og lager du en stor porsjon har du dessuten noe på lur selv til kaffekosen. Pakk det inn i små, dekorative pappesker, kakebokser eller cellofanposer med silkebånd, og vips, har du lekre selvlagde gaver som smaker.

Tips: Sjokolade og karameller bør stå kjølig under oppbevaring frem til du skal gi det bort.

Godt på glass

Hjemmelaget nøttepålegg er noe av det enkleste du kan lage og er anvendelig på alt fra brødskiven til iskrem. Mens en egenmikset müsliblanding smaker nydelig som følge til yoghurt - og er perfekt å gi bort til den som sjeldent rekker å spise frokost.

Vil du inspirere og gjøre terskelen lavere for å bake noe selv, kan et glass med cookies-blanding være midt i blinken. Prinsippet kan brukes på flere oppskrifter.

Bakst

Hjemmelagde makroner, julekaker eller kjeks bakt med egen tid og kjærlighet sier sitt og vil imponere de aller fleste - spesielt de som er glad i søtt.

Publisert: 11.12.2017 kl. 20:38


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?