Tar corona-grep: Flere restauranter tilbyr takeaway

13. mars 2020Aktuelt
ITALIENSK FAVORITT: Populære Trattoria Popolare i Oslo tilbyr nå takeaway av pastaretter som et nytt tilbud under coronautbruddet. Bildet er tatt til en anmeldelse tidligere. Foto: Patrick da Silva Sæther/VG
ITALIENSK FAVORITT: Populære Trattoria Popolare i Oslo tilbyr nå takeaway av pastaretter som et nytt tilbud under coronautbruddet. Bildet er tatt til en anmeldelse tidligere. Foto: Patrick da Silva Sæther/VG

Selv om flere restauranter stenger som følge av coronautbruddet, ønsker mange fortsatt å opprettholde tilbud til gjestene. 

Flere av de store restaurantgruppene meldte om økning i avbestillinger tidligere denne uken som en konsekvens av coronaviruset. Nå stenger flere og flere restauranter dørene på ubestemt tid. Blant dem er Michelin-restaurantene Maaemo i Oslo og Credo i Trondheim.

Torsdag kom myndighetene med nye tiltak for å bremse spredningen av coronaviruset. Ett av tiltakene er at Helsedirektoratet vedtar stenging av alle virksomheter i serveringsbransjen, med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst én meters avstand. Buffet forbys.

Restaurant Asia på Aker Brygge har 600 sitteplasser og er en av de største spisestedene i hovedstaden. De besluttet torsdag kveld å stenge restauranten for gjester, men sier til Godt at de vil fortsette med takeaway inntil videre.

– Vi ser at mange etterspør takeaway for å fortsatt kunne spise god mat, men i sitt eget hjem. Vi ønsker å fortsette å tilby våre gjester dette i en periode fremover så langt det lar seg gjøre. Det er klart et dramatisk tiltak for oss å stenge ned største delen av vår drift, men etter våre vurderinger er dette en ansvarlig og proaktiv handling for at man skal bidra til å unngå spredning av viruset, sier Linnea Gustafsson, daglig leder ved Asia.

NYTT TILBUD: Restaurant Asia stenger dørene, men holder åpent for takeaway så lenge det lar seg gjøre. Foto: Tore Kristiansen/VG
NYTT TILBUD: Restaurant Asia stenger dørene, men holder åpent for takeaway så lenge det lar seg gjøre. Foto: Tore Kristiansen/VG

Den italienske Oslo-favoritten Trattoria Popolare meldte på Instagram fredag formiddag at de nå tilbyr takeaway av pastaretter. Restauranteier Nevzat Arikan forteller til Godt at de andre restaurantene antakeligvis kommer til å stenge slik situasjonen er nå. Sammen med familien eier Arikan Rodeløkka Invest AS, og drifter restauranter som Trattoria Popolare, Olympen og Nedre Foss Gård i Oslo.

– Vi ser en drastisk nedgang i besøkende på restaurantene, og det går mot at vi må permittere mange, sier Arikan.

I tillegg til takeaway-tilbudet, vil Trattoria Popolare fortsatt holde åpent, men kun første etasje.

– Vi må gjøre et forsøk og ta et ansvar. Det er jo trist å bare stenge byen helt, fortsetter restauranteieren.

Holder åpent

Andre restauranter bruker sosiale medier for å fortelle at de holder åpent som vanlig, men følger nøye med på myndighetens råd i forbindelse med coronaviruset.

Markedssjef Thomas Bratlie Haugland i Lava Oslo sier at de er forberedt på å gjøre alle nødvendige tiltak for å begrense smitterisiko i deres restauranter, og vil også tilby takeaway på alle deres steder. Lava Oslo står bak flere populære Oslo-restauranter, som Katla, Sentralen, Hitchhiker og Smalhans.

Nabolagsrestauranten Kolonialen på Bislett holder også åpent, men har gjort tiltak for å fortsette driften. På et innlegg på Instagram skriver restaurantgründer Pontus Dahlstrøm hvilke tiltak de har iverksatt, og at de vil prøve å unngå permitteringer ved å holde restauranten åpen så lenge det lar seg gjøre.

I Trondheim holder Bula fortsatt åpent. Det samme gjør stjernerestauranten Fagn, men stenger Fagn Bistro inntil videre. Den ferske Michelin-restauranten Under i Lindesnes fortsetter også driften som vanlig med alle nødvendige forholdsregler, skriver kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard på Instagram Stories. Bare i Bergen opplyser at de vil fortsette å holde åpent gjennom helgen.

Har du lenge tenkt at du ville spise på en Michelin-restaurant, men ikke fått ut fingeren ut og fikset bord før alt er fullboooket, så kan dette altså kanskje være en anledning til å gå ut å nyte noe av det beste mat-norge har å tilby.

SYD I NORGE: Restaurant Under på Lindesnes holder åpent inntil videre. Foto: Tomm W. Christiansen/VG
SYD I NORGE: Restaurant Under på Lindesnes holder åpent inntil videre. Foto: Tomm W. Christiansen/VG

Kan komme hjem til folk

Bistrorestauranten Renaa Matbaren i Stavanger skriver på Instagram at de nå tar imot catering og små grupper i sine selskapslokaler. I tillegg til å arrangere middag for gjester i deres private stuer, tilbyr også restauranten å komme hjem til folk. Mens moderrestauranten Re-naa, som nylig kunne smykke seg med to stjerner i Michelin-guiden, opplyser at de følger situasjonen nøye fra dag til dag, men at de foreløpig velger å holde åpent.

Også Michelin-restauranten Kontrast i Oslo velger å holde åpent, men oppfordrer gjester som føler seg syke om å avbestille eller utsette sin reservasjon, for å ikke sette andre i fare. Happolati i Oslo holder også åpent som normalt.

Publisert: 13.03.2020 kl. 15:18
Oppdatert: 13.03.2020 kl. 16:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?