Lise Finckenhagen: Enkel og eksklusiv nyttårsmeny

26. desember 2020Aktuelt
IMPONER GJESTENE: Med en lekker nyttårsmeny som er enkel å diske opp.
IMPONER GJESTENE: Med en lekker nyttårsmeny som er enkel å diske opp.
Foto: Stian Broch

Burrata med spekeskinke, hummerpasta og en lekker iskake står på menyen til årets siste måltid.

La oss nyte årets siste dag med deilig mat, stjerneskudd på kaka og fyrverkeri på himmelen. Det har vi alle fortjent! Og best av alt; vi har et flunkende nytt år - proppfullt av nye muligheter foran oss.

Men først må vi ta oss av serveringen. I år har jeg valgt en nyttårsmeny som er mye enklere enn du skulle tro, hvor det meste faktisk er ferdig, men dine gjester vil likevel bli imponert. Tro meg!

Forrett

Festen starter med en deilig burrata servert med ferske fiken og tynne skiver god spekeskinke. Og det skal være enkelt. Den delikate mye osten med sin kremede kjerne skal behandles med forsiktighet så den friske og lett syrlige smaken blir ytterligere fremhevet – ikke overdøvet.

Hovedrett

Pasta til hovedrett på nyttårsaften kan kanskje høres litt for simpelt ut, men ikke når vi snakker om luksusvarianten - saftig hummerpasta. Med hummeren renset på forhånd er det heller ikke en spesielt tidkrevende rett, selv om smaken kan få deg til å tro noe annet.

Dessert

Og så, kveldens finale; iskake i tre lag på browniesbunn. Hvilke tre lag er helt opp til deg. Jeg gikk for sjokolade, pistasj og bringebær – nøye innpakket i marengs, og servert med makroner og stjerneskudd en nyttårsaften verdig!

Riktig godt nytt år alle sammen!

Publisert: 26.12.2020 kl. 05:00
Oppdatert: 11.11.2021 kl. 11:24


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?