Lise Finckenhagens barndomsminner

13. november 2020Aktuelt
GODE MINNER: Tradisjonell ertesuppe med svinekoke og hjemmelaget varm sjokolade er på listen over Lises barndomsminner.
GODE MINNER: Tradisjonell ertesuppe med svinekoke og hjemmelaget varm sjokolade er på listen over Lises barndomsminner.
Foto: Stian Broch

«MasterChef»-vinneren er nylig kåret, og mye god mat er fortært. Men det er spesielt en episode som har skilt seg ut. Det er den som skulle ta oss med tilbake til deltakernes barndom.

Å få være dommer i «MasterChef» er virkelig drømmejobben, det skal jeg love deg! Fantastiske deltakere, så utrolig flinke alle sammen! Tryller frem de fineste retter på imponerende kort tid! Legger hele hjerte sitt på tallerken, så nært og ærlig.

For mat er også mye følelser, opplevelser, kjærlighet, omsorg og ikke minst minner. En smak, en lukt, en ingrediens - kan vekke hele sanseapparatet og bringe oss tilbake til barndommen. Og akkurat den episoden var helt spesiell for meg. Når man blir kjent med en person gjennom maten som blir servert, krydret med historien bak. Ingenting smaker bedre enn når det blir servert fra hjertet.

Her er tre av mine barndomsminner, fra meg til deg! Kanskje husker du også duften av svineknoke og ertesuppe, eller den litt skarpe smaken av litt for mange mandeldråper i semulegrøten. Eller gleden over å etterfylle krem på den varme sjokoladen etter hvert som du spiser opp den myke halvsmeltede kremen med skje, for så å etterfylle og etterfylle... Det er gode minner det.

Publisert: 13.11.2020 kl. 11:43
Oppdatert: 13.11.2020 kl. 12:11


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?