Lise Finckenhagens vegetarspesial
Få en kjøttfri start på året.
Smaksrike og mettende grønnsaksbaserte retter er noe jeg - og veldig mange med meg - setter stor pris på. Det føles rett og slett godt for kroppen (og så vet vi jo at det ikke er så aller verst for miljøet heller).
«Problemet» med en grønn middag, eller lunsj for den sakens skyld, er at mange kjenner på savnet etter kjøtt, eller kanskje det bare er en litt ubeskrivelig kjøttfølelse man savner. Nettopp derfor tror jeg det er ekstra viktig å tenke på konsistens og variasjon når man planlegger en grønn middag, i tillegg til masse god smak selvfølgelig.
La retten inneholde noen mykt eller kremet, et sprøtt element - og noe som gir god tyggemotstand. Ovnsbakt gresskar med en fyldig hummus og sprø krydrede kikerter innfrir alle kriteriene. Noen fargesprakende granateplekjerner er akkurat så forfriskende som de er søte. Nesten alt kler et dryss med granateplekjerner, så ikke vær redd for å strø om deg med godsakene.
En rød curry er proppfull av smak og sprø grønnsaker, og kokosmelken gjør sausen deilig tykk og fløyelsmyk. Hvor sterk den blir avhenger av styrken på currypastaen du bruker, det kan variere fra merke til merke. Vil du piffe den opp ytterligere kan du tilsette litt finsnittet rød chili.
Eller du kan roe det hele ned med store pastaskjell, hjemmelaget tomatsaus og basilikumpesto toppet med revet ost som gratineres. Litt ost på toppen kunne nesten vært en leveregel: Er du tvil – dryss over litt ost og gratiner!
God kjøttfri middag!