Dårlig avling fører til Sriracha-mangel
Produsenten av den knallrøde sausen sliter som følge av en rekke hendelser.
Nudler, pizza, chili con carne og fiskeboller - hvis du er en av dem som putter «hot sauce», altså Sriracha, på alt, kan det hende det snart går kaldt nedover ryggen på deg.
Selskapet som står bak kanskje verdens mest kjente variant, Huy Fong, sliter nemlig med produktmangel, og ifølge Bloomberg kan den vare i flere måneder.
Fordi chilisesongen har vært dårlig, må de nå pause produksjonen av blant annet Sriracha, Chili Garlic-saus og Sambal Oelek.
I en mail til Godt bekrefter selskapet at de nå har en produktmangel de ikke har opplevd tidligere.
– Vi har en produktmangel uten sidestykke. Vi prøver iherdig å løse dette problemet, som har blitt skapt av en rekke ulike hendelser, blant annet uventede problemer med avlingen til vårchiliene.
De sier videre at de håper på en fruktbar høstsesong, og at de takker kundene for deres tålmodighet og støtte gjennom «denne vanskelige tiden».
A Food, som er en av importørene av Huy Fong Sriracha, melder til Godt at de ikke har noen beholdningsproblemer.
Knuste hot sauce-hjerter på Twitter
Som seg hør og bør har nyheten skapt hot sauce-panikk hos Sriracha-fans, og i sosiale medier kan man se fans hamstre den røde sausen.
Mens andre kaller mangelen for intet mindre enn det første tegnet på apokalypsen, og at det er den verste matnyheten i år.
Hvis du nå kjenner svetten piple (og ikke fordi du spiser Sriracha), har matsiden Serious Eats tidligere laget en stor smakstest over de beste Sriracha-variantene. Så kanskje du finner deg en ny favoritt der?
Publisert: 10.06.2022 kl. 11:31
Oppdatert: 13.06.2022 kl. 11:22
Lag deg en gratis konto