Til hovedinnhold

Inviter til høstens krabbefest med krabbekaker, klør i chilisaus og spicy krabberøre

20. september 2013Aktuelt
KRABBEFEST: Det er krabbetid og krabbene smaker ekstra gode på denne tiden. Bruk dem til å lage krabberøre, dypp klørne i chilisaus eller stek saftige krabbekaker. Foto: Sara Johannessen/VG
KRABBEFEST: Det er krabbetid og krabbene smaker ekstra gode på denne tiden. Bruk dem til å lage krabberøre, dypp klørne i chilisaus eller stek saftige krabbekaker. Foto: Sara Johannessen/VG

Nykokte krabber er et festmåltid i seg selv, men hvorfor ikke prøve en ny vri? Her er Lises oppskrifter på saftige krabbekaker, krabbeklør i heftig chilisaus og enkel krabberøre til helgens krabbekos. 

Nå er krabbene på topp - fulle av kjøtt og fulle av smak. Mange foretrekker sine krabber servert naturell med godt brød, majones og sitron. Skulle du likevel få lyst på en liten vri, kan muligens en av dagens retter være til inspirasjon.

Saftige krabbekaker kan fort bli en ny favoritt og krabberøren en spicy hit.

KRABBEKAKER: Høstens beste kake er nystekte krabbekaker fylt med godt krabbekjøtt, dill, majones og moste poteter. Foto: Sara Johannessen/VG
KRABBEKAKER: Høstens beste kake er nystekte krabbekaker fylt med godt krabbekjøtt, dill, majones og moste poteter. Foto: Sara Johannessen/VG

Krabbeklør i chilisaus

En av mine store krabbeopplevelser fant sted på et meget enkelt sted i nærheten av flyplassen i Singapore. Det begynner nå å bli en del år siden, men jeg drømmer fortsatt om å reise tilbake til chilicrab og de små friterte hvetebollene som ble dyppet i sausen, helt himmelsk gode.

SØTT OG STERKT: Krabbeklør i chilisaus garanterer søl på fingrene, men også en heftig smaksopplevelse. Foto: Sara Johannessen/VG
SØTT OG STERKT: Krabbeklør i chilisaus garanterer søl på fingrene, men også en heftig smaksopplevelse. Foto: Sara Johannessen/VG

Dagens «krabbeklør i chilisaus» er en forenklet utgave av herligheten, søtlig og passe sterk. Denne krabberetten garanterer saus på fingrene, så sørg for god tilgang på servietter og skyllebolle.

Grip nøtteknekkeren og hummergaffelen, det er krabbetid!

Krabberøre på loff med fennikelsalat

KRABBERØRE: Server krabberøre over nystekte skiver med loff og frisk fennikelsalat på siden. Foto: Sara Johannessen/VG
KRABBERØRE: Server krabberøre over nystekte skiver med loff og frisk fennikelsalat på siden. Foto: Sara Johannessen/VG

Krabberøre lager du på et blunk. Krabbekjøtt blandet med hvitløksmajones er himmelsk godt servert over noen små skiver toast med frisk fennikelsalat.

Dette trenger du:

Rødbrunt krabbekjøtt

Hvitløkmajones

Noen dråper sitronsaft

Salt

Kajennepepper eller chilipulver

Små toast dryppet med litt olivenolje

Hakket gressløk

Fennikel, kan sløyfes

Slik gjør du:

Bland det rødbrune krabbekjøttet med hvitløkmajones. Rør det godt sammen og smak blandingen til med kajennepepper, noen dråper sitronsaft og salt om nødvendig. Dryss over hakket gressløk og server krabberøren som dipp til små toast.

Skjær fennikel i syltynne skiver og bland skivene med noen dråper sitronsaft og olivenolje. Server fennikelskivene som ekstra tilbehør om ønskelig.

Ukens ekstra: Ølkokte krabber

4 levende krabber

3 l vann

3 dl øl

1 dl salt

1 dl sukker

1 sitron, helst økologisk

En liten bunt med dillstilker

Kok opp vann, øl, salt og sukker til krabbene. Legg i dillstilker og sitron i skiver. (Vær nøye med å vaske sitronen, er den ikke økologisk må du skrubbe den godt i varmt vann for å fjerne det voksaktige belegget.)

Legg i krabbene når laken fosskoker. Gi laken et nytt oppkok, skru ned varmen og la krabbene trekke i 15-20 minutter. Når de små bena lett kan trekkes ut, er krabbene ferdige.

Løft krabbene opp av laken og la dem ligge på ryggen til avkjøling.

Server de nykokte krabbene med majones eller sitronmajones, kvernet sort pepper og godt brød.

Ukens lille salat

Lag en enkel krabbesalat ved å blande krabbekjøtt med litt majones og rømme. Rør inn hakket gressløk og små terninger av mango. Smak til med limesaft, salt og kvernet pepper. Server krabbesalaten på avokadoskiver og pynt gjerne med litt ørretrogn.

Ukens restetips

Krabbeskjell og andre eventuelle rester er perfekt å koke suppe på. Får du ikke gjort det med en gang bør du fryse ned skallene straks for så å koke deilig suppe ved en senere anledning.

Publisert: 20.09.2013 kl. 07:23


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?