Inviter til høstens krabbefest med krabbekaker, klør i chilisaus og spicy krabberøre
Nykokte krabber er et festmåltid i seg selv, men hvorfor ikke prøve en ny vri? Her er Lises oppskrifter på saftige krabbekaker, krabbeklør i heftig chilisaus og enkel krabberøre til helgens krabbekos.
Nå er krabbene på topp - fulle av kjøtt og fulle av smak. Mange foretrekker sine krabber servert naturell med godt brød, majones og sitron. Skulle du likevel få lyst på en liten vri, kan muligens en av dagens retter være til inspirasjon.
Saftige krabbekaker kan fort bli en ny favoritt og krabberøren en spicy hit.
Krabbeklør i chilisaus
En av mine store krabbeopplevelser fant sted på et meget enkelt sted i nærheten av flyplassen i Singapore. Det begynner nå å bli en del år siden, men jeg drømmer fortsatt om å reise tilbake til chilicrab og de små friterte hvetebollene som ble dyppet i sausen, helt himmelsk gode.
Dagens «krabbeklør i chilisaus» er en forenklet utgave av herligheten, søtlig og passe sterk. Denne krabberetten garanterer saus på fingrene, så sørg for god tilgang på servietter og skyllebolle.
Grip nøtteknekkeren og hummergaffelen, det er krabbetid!
Krabberøre på loff med fennikelsalat
Krabberøre lager du på et blunk. Krabbekjøtt blandet med hvitløksmajones er himmelsk godt servert over noen små skiver toast med frisk fennikelsalat.
Dette trenger du:
Rødbrunt krabbekjøtt
Hvitløkmajones
Noen dråper sitronsaft
Salt
Kajennepepper eller chilipulver
Små toast dryppet med litt olivenolje
Hakket gressløk
Fennikel, kan sløyfes
Slik gjør du:
Bland det rødbrune krabbekjøttet med hvitløkmajones. Rør det godt sammen og smak blandingen til med kajennepepper, noen dråper sitronsaft og salt om nødvendig. Dryss over hakket gressløk og server krabberøren som dipp til små toast.
Skjær fennikel i syltynne skiver og bland skivene med noen dråper sitronsaft og olivenolje. Server fennikelskivene som ekstra tilbehør om ønskelig.
Ukens ekstra: Ølkokte krabber
4 levende krabber
3 l vann
3 dl øl
1 dl salt
1 dl sukker
1 sitron, helst økologisk
En liten bunt med dillstilker
Kok opp vann, øl, salt og sukker til krabbene. Legg i dillstilker og sitron i skiver. (Vær nøye med å vaske sitronen, er den ikke økologisk må du skrubbe den godt i varmt vann for å fjerne det voksaktige belegget.)
Legg i krabbene når laken fosskoker. Gi laken et nytt oppkok, skru ned varmen og la krabbene trekke i 15-20 minutter. Når de små bena lett kan trekkes ut, er krabbene ferdige.
Løft krabbene opp av laken og la dem ligge på ryggen til avkjøling.
Server de nykokte krabbene med majones eller sitronmajones, kvernet sort pepper og godt brød.
Ukens lille salat
Lag en enkel krabbesalat ved å blande krabbekjøtt med litt majones og rømme. Rør inn hakket gressløk og små terninger av mango. Smak til med limesaft, salt og kvernet pepper. Server krabbesalaten på avokadoskiver og pynt gjerne med litt ørretrogn.
Ukens restetips
Krabbeskjell og andre eventuelle rester er perfekt å koke suppe på. Får du ikke gjort det med en gang bør du fryse ned skallene straks for så å koke deilig suppe ved en senere anledning.
Publisert: 20.09.2013 kl. 07:23
Lag deg en gratis konto