Tid for lettere middag

2. april 2013Aktuelt
FRISK OG ENKEL: Brokkolisuppe med kapers og krem er et godt alternativ til middag. FOTO: SARA JOHANNESSEN
FRISK OG ENKEL: Brokkolisuppe med kapers og krem er et godt alternativ til middag. FOTO: SARA JOHANNESSEN

Påskeferier er som juleferier, de setter gjerne et lite merke i samvittigheten og et nytt hull i beltet. Når regnskapet gjøres opp, kan det være greit med en suppe til middag. 

Jeg har laget en brokkolisuppe som bare inneholder brokkoli, salt og vann, som i seg selv gir forbausende mye smak. Altså ingen kraftkoking – som ville være for ambisiøst rett etter påske, og heller ikke buljong, som funker ok i mange oppskrifter, men som gir den umiskjennelige følelsen av «kommersiell god smak» som gjerne gjør at alt smaker nokså likt.

Denne suppa er laget på brokkoli, vann og salt. For at ikke overgangen fra påsken skal bli for streng, topper jeg suppa med pisket krem smakt til med pepper. Litt krem og noen kapers gjør den rundere, pluss at den får et ekstra spark av noe salt. Du kan gjerne servere den med noe mer på toppen for å gi litt volum, for eksempel sprøstekt bacon, kokt egg, revet parmesan, noen buketter med kokt brokkoli – det meste funker.

Du kan gjerne bruke denne fremgangsmåten til blomkål-, gulrot- eller spinatsuppe, men da må du belage deg på å tilsette litt buljong og litt smør eller fløte for å få dybde i smaken. Og gjerne krydder: Prøv fersk ingefær og karve til gulrotsuppe, muskat og hvitløk til spinat- og korianderfrø til blomkålsuppa. Smak deg fram!

Lyst på mer suppe? Prøv luftig blomkålsuppe, eller denne klassiske løksuppa.

Publisert: 02.04.2013 kl. 14:17
Oppdatert: 30.11.2020 kl. 16:14


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?