Lise Finckenhagen: Kylling på grillen
Grillet kylling er noe de aller fleste liker; lukten i seg selv er jo nærmest uimotståelig siklende god. Eneste faremomentet er tørre bryst, men det kan du unngå med en marinade og ved å passe på temperaturen.
Hel kylling kan kanskje virke litt småskummelt, men det er det absolutt ikke, og resultatet blir supersaftig. Har du ikke testet ut «kylling på boks» ennå (også kalt dansende kylling), er det bare å glede seg. Ikke bare ser den fantastisk ut der den står på sine egne ben, men på grunn av dampen som kommer opp fra væsken i boksen (øl eller sider) blir kyllingen dampet fra innsiden og grillet fra utsiden, og det er en suveren kombinasjon for saftig kylling.
En annen variant er å flate ut hele fuglen så den ligger der litt sjenert, klar for en marinade med sitrongress, hvitløk, lime og masse annet godt. Når den skal grilles kan du godt gi skinnsiden litt god farge før du snur kyllingen og lar den kose seg videre over indirekte varme (kjøligere del av grillen) til skinnet er sprøtt og kjøttet faller fra beina.
Er det kyllingfilet som er favoritten, eller det ikke er tid for en hel fugl, kan du teste ut soya- og honningmarinaden med hvitløk og ingefær. Jo lenger fileten får ligge i marinaden – jo mere smak blir det, men en halvtimes tid er bedre enn ingenting.
Så ta kontroll over flammene og temperaturen, og gled deg over dryppende saftig, nygrillet kylling.
Publisert: 24.07.2020 kl. 11:33
Oppdatert: 07.08.2020 kl. 11:35
Lag deg en gratis konto