Til hovedinnhold

Lise Finckenhagens tre forskjellige lakseretter: Rå, stekt og grillet

ALLSIDIG: Stekt laks med nudler og grønnsaker eller myke lakseruller - laksen kan brukes til det meste. Foto: Krister Sørbø/VG
ALLSIDIG: Stekt laks med nudler og grønnsaker eller myke lakseruller - laksen kan brukes til det meste. Foto: Krister Sørbø/VG

Vår kjære allsidige laks er en skikkelig hverdagshelt som trives i all verdens varianter og smakskombinasjoner. Mild, sødmefull eller spicy - laksen takler det meste.


Om du spiser skinnet er en smakssak. Men er skinnet grillet og sprøstekt synes i hvert fall jeg det er nydelig. Til den grillede og passe spicy «krydderlaksen» har jeg skrapt skinnet godt, nettopp fordi jeg tenker å spise det. En annen ting som er ekstra viktig da, er kontroll på varmen. Grillen må ikke være for kald, da blir ikke skinnet skikkelig sprøtt, men heller ikke for varm – da snakker vi svidd. Og husk nå endelig at fiskekjøttet skal ha en saftig «rosa» kjerne. Servert med grillet kål og rømmedressing ligger det an til et drømmemåltid.

Mer sødmefull er den honning- og hvitløkstekte laksen med grønnsaker og nudler. Jeg har brukt eggenudler, men du kan lage akkurat samme rett med vanlig pasta. Og faktisk er den nesten like god kald. Så har du litt til overs, har du samtidig morgendagens lunsj klar.

Rå laks kan spises som sashimi eller pokebowl, men hva med å fylle laksen i myke vårruller? Sammen med sprø grønnsaker og en frisk chilidipp, er faren stor for at de myke rullene får ben å gå på før du rekker å rulle ferdig. Ja, her er det bare å rulle i vei ...

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?