Hverdagsmat: Lise Finckenhagens raske retter

23. august 2019Aktuelt
I EN FEI: Lise Finckenhagen viser deg hvordan du kan trylle frem smaksrik pasta eller nudelsuppe i en travel hverdag. Foto: Krister Sørbø/VG
I EN FEI: Lise Finckenhagen viser deg hvordan du kan trylle frem smaksrik pasta eller nudelsuppe i en travel hverdag. Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Pasta, koteletter eller nudelsuppe - felles er at disse tre rettene tar under 30 minutter å lage. 

Så var hverdagen tilbake for fullt - for mange av oss i hvert fall. Overgangen fra feriemodus til skolebenk og jobb kan til tider virke en smule frisk og hektisk. Da er det gull verdt å ha noen kjappe middagsretter på lur, rett og slett noen raske retter som smaker som om du skulle tatt deg langt bedre tid.

Når jeg står i butikken og ikke aner hva jeg skal finne på, er pasta med salsiccia og tomat en av mine stadig tilbakevennende favoritter. Den krever sin pølse, for det er nemlig her mye av hemmeligheten ligger - en godt krydret rå pølse som danner basen i verdens beste fem-minutters «kjøttsaus».

Tykke og saftige nakkekoteletter med søt honning- og sennep-glaze sammen med en enkel nektarinsalat er også overraskende fort gjort. Noen mener at koteletter må stå tre kvarter i ovnen, men det mener nå i hvert fall ikke jeg. Sørg bare endelig for at middagskotelettene kommer fra glade griser. Det er det verdt å betale litt ekstra for!

Dagens siste «quick fix» er en fyldig nudelsuppe. Med ferdig rød currypaste, nudler og en boks kokosmelk er mye av jobben gjort allerede. Da er det bare å fylle på med kylling og grønnsaker - og så var middagen servert. Helt enkelt, og ganske så raskt!

Publisert: 23.08.2019 kl. 13:14
Oppdatert: 21.04.2021 kl. 09:00


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?