Lise Finckenhagen: Tre varmende og mettende supper

23. februar 2018Aktuelt
FARGERIKE: Lise Finckenhagen tryller frem tre fargerike supper i denne ukens suppespesial. Her: Tacosuppe og søtpotetsuppe. Foto: Sara Johannessen/VG
FARGERIKE: Lise Finckenhagen tryller frem tre fargerike supper i denne ukens suppespesial. Her: Tacosuppe og søtpotetsuppe. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Tacosuppe, søtpotetsuppe eller brokkolisuppe - en varmende og mettende suppe er som skapt for kjølige dager.

Det at de er enkle å lage, og dessuten proppfulle av både god smak og næringsrike grønnsaker, er en kjempebonus. Supper kan jo som kjent lages av det meste, og har du ikke alle ingrediensene i hus, er det fullt mulig å eksperimentere litt på egenhånd. Ta en opprydning i kjøleskapet og bli kvitt noen rester i samme slengen.

For eksempel kan rester etter fredagens tacofest, med litt hjelp fra to bokser knuste tomater og litt buljong, bli til tacosuppe på mandag. Topp suppen med en klatt rømme, litt avokado, revet ost og knuste nachochips for ekstra fredagsfølelse.

Søtpoteten er fortsatt i vinden, og med sin fløyelsmyke konsistens etter varmebehandling egner den seg perfekt i supper. Hvis du i tillegg ovnsbaker søtpotetene før du lager suppe av dem, får suppa en fyldigere og lett «karamellisert» smak.

Ferskpresset appelsinsaft gjør suppa superfrisk, og ingefær og chili gir den litt sting. Kjenner du på en gryende forkjølelse er det bare å øke dosen med ingefær.

Favoritten brokkolisuppe blir ekstra grønn og sunn med spinat. For å piffe opp stemningen ytterligere har den også fått innslag av ingefær, grønn chili, spisskummen, korianderfrø og kokosmelk. Grønt, skjønt og helt «suppert»!

Publisert: 23.02.2018 kl. 14:06
Oppdatert: 11.11.2019 kl. 15:17


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?