Hjemmelaget reketaco
Ukens matblogger oppfordrer deg til å nyte tacokvelden med deilige reker og asiatiske smaker.
- Reketaco er sunt, friskt og spennende, og defintivt en spenstig utfordrer til den ellers så vanlige og kanskje litt kjedelige fredagstacoen som folk flest spiser, sier Annica om oppskriften hun deler fra bloggen sin «Annica om mat».
Ingredienser for 4 personer
- 1 kg ferske reker
- 2 godt modne avocado
- 1 rød løk
- 1 rød chilipepper
- 3 ss sursøt saus (se nedenfor)
- 1 dl sesamfrø
- 1 sitron
- 2 never frisk koriander
- salt og pepper
- salatblader
Hjemmelagde tacowraps, 8-10 stk
- 4 dl rismel
- 2 dl mel
- 1- 1,2 l vann
- 1 klype salt
Sursøt saus
- 1 dl eddik klar
- 2 dl vann
- 3 ss sukker
- 1 klype salt
- 1 ss maizenamel
Fremgangsmåte:
Lag en sursøt saus ved å koke opp vann, eddik, sukker og salt. Tilsett 1 ss tomatpure og 1 klype tørket chili. Bland ut 1 ss maizenamel i kaldt vann og hell over i sausen. Kok videre i ca 3 minutter til litt tykkere i konsistensen. Sett kjølig.
Finhakk løk, chilipepper og bland i en bolle. Skrell rekene. Rist sesamfrø i en teflonpanne og la dem tørke på et kjøkkenpapir.
Bland sursøt saus med rekene og tilsett 3/4 av sesamfrøene.
Skjær avocadoen i små biter og bland med de andre grønnsakene, press over sitronsaft og bland godt. Smak av med frisk koriander, salt og pepper. Tilsett rekene og ytterligere sesamfrø, hold igjen litt av frøene til pynt. Smak av med ytterligere sursøt saus.
Til tacowrapsen blander du sammen mel, salt og vann. Kan med fordel stå kjølig en liten halvtime. Lag passe store wraps på svak til middels varme, bruk en neutral olje til stekingen.
Publisert: 04.07.2013 kl. 09:08
Lag deg en gratis konto