Hjemmelaget reketaco

4. juli 2013Aktuelt
FRISKT: Reketaco med koriander og avocado er Annicas favoritt til fredagskosen.
FRISKT: Reketaco med koriander og avocado er Annicas favoritt til fredagskosen.
Foto: Foto: Annica Været

Ukens matblogger oppfordrer deg til å nyte tacokvelden med deilige reker og asiatiske smaker.

Ukens matblogger
Navn: Annica VæretAlder: 45 årYrke: ResearcherBosted: OsloFavorittråvare: Sesongens grønnsaker kombinert med kjøtt eller fisk. Kortreist og gjerne økologisk.Når jeg lager mat så liker jeg å improvisereBlogg: annicaommat.com Med bloggen vil jeg dele min matglede. Her finner du hverdagsmat og et rikt kosthold der måltidene er bygget opp fra bunnen av med høye krav til kvalitet og smak, likevel enkelt å gjøre.
Ukens matblogger Navn: Annica VæretAlder: 45 årYrke: ResearcherBosted: OsloFavorittråvare: Sesongens grønnsaker kombinert med kjøtt eller fisk. Kortreist og gjerne økologisk.Når jeg lager mat så liker jeg å improvisereBlogg: annicaommat.com Med bloggen vil jeg dele min matglede. Her finner du hverdagsmat og et rikt kosthold der måltidene er bygget opp fra bunnen av med høye krav til kvalitet og smak, likevel enkelt å gjøre.
Foto: Foto: Privat

- Reketaco er sunt, friskt og spennende, og defintivt en spenstig utfordrer til den ellers så vanlige og kanskje litt kjedelige fredagstacoen som folk flest spiser, sier Annica om oppskriften hun deler fra bloggen sin «Annica om mat».

Ingredienser for 4 personer

  • 1 kg ferske reker
  • 2 godt modne avocado
  • 1 rød løk
  • 1 rød chilipepper
  • 3 ss sursøt saus (se nedenfor)
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 sitron
  • 2 never frisk koriander
  • salt og pepper
  • salatblader

Hjemmelagde tacowraps, 8-10 stk

  • 4 dl rismel
  • 2 dl mel
  • 1- 1,2 l vann
  • 1 klype salt

Sursøt saus

  • 1 dl eddik klar
  • 2 dl vann
  • 3 ss sukker
  • 1 klype salt
  • 1 ss maizenamel

Fremgangsmåte:

Lag en sursøt saus ved å koke opp vann, eddik, sukker og salt. Tilsett 1 ss tomatpure og 1 klype tørket chili. Bland ut 1 ss maizenamel i kaldt vann og hell over i sausen. Kok videre i ca 3 minutter til litt tykkere i konsistensen. Sett kjølig.

Finhakk løk, chilipepper og bland i en bolle. Skrell rekene. Rist sesamfrø i en teflonpanne og la dem tørke på et kjøkkenpapir.

Bland sursøt saus med rekene og tilsett 3/4 av sesamfrøene.

Skjær avocadoen i små biter og bland med de andre grønnsakene, press over sitronsaft og bland godt. Smak av med frisk koriander, salt og pepper. Tilsett rekene og ytterligere sesamfrø, hold igjen litt av frøene til pynt. Smak av med ytterligere sursøt saus.

Til tacowrapsen blander du sammen mel, salt og vann. Kan med fordel stå kjølig en liten halvtime. Lag passe store wraps på svak til middels varme, bruk en neutral olje til stekingen.

ENKELT: Bland sammen avocado, reker, sursøt saus og koriander i en skål før du legger det på de hjemmelagde tacowrapsene.
ENKELT: Bland sammen avocado, reker, sursøt saus og koriander i en skål før du legger det på de hjemmelagde tacowrapsene.
Foto: Foto: Annica Været

Publisert: 04.07.2013 kl. 09:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?