Gode grunner til å spise hvitløk
Vi byr på fem middagsoppskrifter med hvitløk, og en litt overraskende nektarinsmoothie med hvitløk.
Hvitløk sies å holde vampyrer borte og skal virke mot forkjølelse og influensa. Men helst har vi hvitløk i maten fordi det smaker godt. Vi har funnet frem seks oppskrifter der du godt kan du være litt ekstra raus med hvitløken.
I den ovsnkokte kyllingen smaker du til med tre til fire hele hvitløk; det er mye, men gir kyllingen en helt spesiell aroma. Du kan godt servere den med hvitløksjy og hvitløksbrød også.
Steinbit med olje og hvitløk har litt tapas over seg. Den er enkel, rask og delikat.
Til svinekoteletter med mynte og hvitløk serverer du en fruktkompott på nekatiner eller aprikos.
Får du ikke tak i kantareller, kan du bruke sjampinjong - og med hvitløkspuré blir det en skikkelig smakfull pastamiddag.
Biffsalaten blir også skikkelig middagsmat om du serverer den med ovnsstekte poteter, og hvitløksdressing.
Vil du prøve noe helt nytt med hvitløk, kan du lage en smoothie med nektariner, pasjonsfrukt, banan - og nettopp hvitløk. Spennende, og forkjølelseforebyggende.