Til hovedinnhold

De beste vaflene til den store vaffeldagen

25. mars 2014Aktuelt
GODT TILBEHØR: Noen foretrekker smør og brunost, mens andre liker syltetøy, sukker eller rømme på vaflene. Kanskje vaffeldagen i dag er en fin anledning til å prøve noe nytt? Foto: Elin Vatnar Nilsen
GODT TILBEHØR: Noen foretrekker smør og brunost, mens andre liker syltetøy, sukker eller rømme på vaflene. Kanskje vaffeldagen i dag er en fin anledning til å prøve noe nytt? Foto: Elin Vatnar Nilsen

Onsdag feires den store vaffeldagen i hele Europa. Unn deg nystekte vafler til middag eller kveldskosen. 

I dag feires den årlige vaffeldagen over store deler av Europa, og er et sikkert tegn på at vi nærmer oss våren. Den store vaffeldagen er ikke bare dagen for å fråtse i vafler, men den markerer også et skille mellom vinter og vår.

Vafler fra Sjømannskirken, sunn variant eller grove middagsvafler - sjekk våre vaffeloppskrifter lenger ned i saken!

Få ting slår synet og duften av nystekte vafler. De vanligste ingrediensene er hvetemel, melk, egg og sukker, men du kan også eksperimentere med å legge til eller erstatte med andre ingredienser etter smak og ønske.

De beste vaflene lager du selv, og de kan nytes både til middag som med en kopp kaffe. Ønsker du en sunnere variant er det ingenting i veien for å erstatte hvetemel med for eksempel speltmel.

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Vaflene har blitt selve kjennemerket på hva som venter deg når du stikker innom den norske Sjømannskirken rundt om i verden, og i år feirer organisasjonen 150 år. Denne oppskriften er fra Sjømannskirken i London, der Godts bidragsyter Elin Vatnar Nilsen jobbet som vaffelsteker for mange, mange år siden.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

I denne oppskriften til Julie Ilona Balas bruker hun sammalt speltmel som er en sunnere meltype. Med havregryn, gulrot og sesamfrø i røren får vaflene mer tekstur og gjør dem enda saftigere.

Du kan også enkelt gjøre vaflene allergivennlige med å bruke for eksempel havremelk i stedet for melk og bytte ut melet med glutenfri melblanding.

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Lag grove vafler til middag i stedet for pannekaker. De metter bedre, og så får du følelse av helg midt i uken, mener Godts bakedronning Elin Vatnar Nilsen.

Eller slå på stortrommen og disk opp en vaffelkake med vaniljekrem - oppskriften til bakeblogger Kristine finner du her. Og sjekk flere vaffel-oppskrifter her!

Publisert: 25.03.2014 kl. 07:03
Oppdatert: 24.03.2015 kl. 12:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?