De beste vaflene til den store vaffeldagen
Onsdag feires den store vaffeldagen i hele Europa. Unn deg nystekte vafler til middag eller kveldskosen.
I dag feires den årlige vaffeldagen over store deler av Europa, og er et sikkert tegn på at vi nærmer oss våren. Den store vaffeldagen er ikke bare dagen for å fråtse i vafler, men den markerer også et skille mellom vinter og vår.
Vafler fra Sjømannskirken, sunn variant eller grove middagsvafler - sjekk våre vaffeloppskrifter lenger ned i saken!
Få ting slår synet og duften av nystekte vafler. De vanligste ingrediensene er hvetemel, melk, egg og sukker, men du kan også eksperimentere med å legge til eller erstatte med andre ingredienser etter smak og ønske.
De beste vaflene lager du selv, og de kan nytes både til middag som med en kopp kaffe. Ønsker du en sunnere variant er det ingenting i veien for å erstatte hvetemel med for eksempel speltmel.
Vaflene har blitt selve kjennemerket på hva som venter deg når du stikker innom den norske Sjømannskirken rundt om i verden, og i år feirer organisasjonen 150 år. Denne oppskriften er fra Sjømannskirken i London, der Godts bidragsyter Elin Vatnar Nilsen jobbet som vaffelsteker for mange, mange år siden.
I denne oppskriften til Julie Ilona Balas bruker hun sammalt speltmel som er en sunnere meltype. Med havregryn, gulrot og sesamfrø i røren får vaflene mer tekstur og gjør dem enda saftigere.
Du kan også enkelt gjøre vaflene allergivennlige med å bruke for eksempel havremelk i stedet for melk og bytte ut melet med glutenfri melblanding.
Lag grove vafler til middag i stedet for pannekaker. De metter bedre, og så får du følelse av helg midt i uken, mener Godts bakedronning Elin Vatnar Nilsen.
Eller slå på stortrommen og disk opp en vaffelkake med vaniljekrem - oppskriften til bakeblogger Kristine finner du her. Og sjekk flere vaffel-oppskrifter her!
Publisert: 25.03.2014 kl. 07:03
Oppdatert: 24.03.2015 kl. 12:07
Lag deg en gratis konto