Lises beste påskekaker
For Lise Finckenhagen er det løftet om vår og varmere tider som er det beste med påsken - og å ha fri sammen med barna.
Før var det på en måte litt stusselig å være hjemme i påsken. Det er det ikke lenger. Det er faktisk noe særlig fint med hjemmepåske. Det blir varmere, løftet om vår ligger i luften og man kjenner at man virkelig har lengtet etter sol og varme.
Hjemmepåsken til Lise tilbringes sammen med barna, helst ute – og med masse god mat.
– Før pleide vi å reise på fjellet, men det gjør vi ikke lenger. Barna vil helst være hjemme og bare ha fri, forteller Lise.
Og da blir det god tid til å bake påskekaker. For Godt har Lise bakt påskekaker. En gulrotkake med eksotisk innslag av kokos, en kjempegøy «sprinklecake» – som garantert er den nye barnefavoritten – og en supersaftig sjokoladetrøffelkake.
– Trøffelkaken holder seg gjennom hele påsken, røper kakekokken.
– Den kan bare stå i kjøleskapet og så kan man forsyne seg med en liten flis når man får lyst. Den er kjempemektig også, så det holder faktisk med små stykker.
– Alle disse kakene er greie å lage, lover Lise.
Altså trenger du ikke bli hjemme i påsken for å bake – det kan du gjøre på hytta også. Mens du nyter påsken og fri og drømmer litt om våren.
Saftig gulrotkake er alltid en slager. Denne varianten er ekstra god med smak av søt og syrlig ananas. Den høye kaken toppes til slutt med en myk ostekrem og revet kokos.
Skal du virkelig imponere i påsken, er dette kaken å lage. Dette er en supersaftig sjokoladetrøffelkake som er pyntet med sjokoladetrukkede mandler, små sjokoladekuler, lakriskuler trukket med sjokolade og sukrede roser.
Lag på lag med kakebunn, frosting og strøssel gjør denne kaken til en fest og en fryd for øyet.
Liker du både ostekake og brownie, men ikke vil velge? Her får du begge deler i samme kake. Deilig brownie i bunnen toppet med et lag ostefyll og friske bringebær.
Publisert: 21.03.2016 kl. 14:40
Oppdatert: 30.03.2016 kl. 11:43
Lag deg en gratis konto