Lise Finckenhagens smaksrike nudelsalater

SMAKSBOMBER: Fulle av smaker som sitrongress, ingefær, hvitløk og chili gjør nudelsalater seg som knallgod sommermat. Foto: Krister Sørbø
SMAKSBOMBER: Fulle av smaker som sitrongress, ingefær, hvitløk og chili gjør nudelsalater seg som knallgod sommermat. Foto: Krister Sørbø
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

En smaksbombe av en nudelsalat har alt jeg lengter etter når behovet for noe ordentlig digg melder seg.

Utgangspunktet for disse middagssalatene er et par pakker risnudler (men glassnudler kan også helt fint brukes). Godt krydret med blant annet sitrongress, chili, ingefær og hvitløk – og balansert med lime, fiskesaus og brunt sukker. Friskt, spicy og sødmefullt på en gang. Toppet med knasende sprø grønnsaker, peanøtter, mynte og koriander blir det helt perfekt sommermat. Så lett, sunt og knallgodt!

Selv om selve tilberedningen kan ta litt tid, og ingredienslisten kan føles litt lang, er det slettes ikke vanskelig. Nudelsalater med rause innslag av råkost krever rett og slett litt ekstra tid til finsnitting, kutting og hakking. Det er nemlig enormt stor forskjell på fint skåret og røff hakking, alt til sin tid. Ikke bare ser det penere ut i salaten, selve opplevelsen av retten blir også en annen. Har du noen kjekke hjelpemidler som en mandolin eller en kjøkkenmaskin med ulike «grønnsaksskivere» i kjøkkenskapet - er det bare å benytte seg av hjelpen. All kutting, riving og strimling vil heretter gå som en lek.

Skulle du finne på å være litt matlei, eller føler litt på behovet for å rydde opp i smaksløkene og samtidig la grillen få en liten pause? Ja, da er en knasende sprø og forfriskende nudelsalat akkurat hva du trenger.

På utkikk etter flere gode oppskrifter fra Lise Finckenhagen? Her finner du alle på Godt!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?