Til hovedinnhold

Esben Holmboe Bang: Det beste jeg vet

1. juli 2016Aktuelt
HISTORISK: I februar fikk Maaemo med Espen Holmboe Bang i spissen tre stjerner i Michelin-guiden - og er Norges første og eneste restaurant med denne utmerkelsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HISTORISK: I februar fikk Maaemo med Espen Holmboe Bang i spissen tre stjerner i Michelin-guiden - og er Norges første og eneste restaurant med denne utmerkelsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Line Blokhus
Line Blokhus

Maten er underordnet når Michelin-kokken Esben Holmboe Bang (33) blir vartet opp med middag. Det viktigste er omtanken som ligger bak og at de han er glad i sitter rundt bordet.

Navn: Esben Holmboe Bang
Født: 19.07.82
Bor: i Oslo, men kommer fra København.
Sivilstatus: Gift med Kaja, har barna Rasmus (8) og Jakob (5).
Jobb: Kjøkkensjef på restaurant Maaemo som har tre Michelin-stjerner.
Foto: Kyrre Lien/VG
Navn: Esben Holmboe Bang Født: 19.07.82 Bor: i Oslo, men kommer fra København. Sivilstatus: Gift med Kaja, har barna Rasmus (8) og Jakob (5). Jobb: Kjøkkensjef på restaurant Maaemo som har tre Michelin-stjerner. Foto: Kyrre Lien/VG

– Hva er din frokostfavoritt?

– Jeg spiser grøt eller egg til frokost, enten eller.

– Hva er din favorittmiddag?

– Min favorittmiddag, da er maten underordnet. Det er når man har hatt en fin middag sammen med folk man er glad i.

– Hva er ditt favorittgodteri?

– Bridgeblanding! Det er fantastisk. Det er min guilty pleasure.

– Hva er det aller beste du får servert?

– Det er når det er en omtanke bak, når noen har gjort en innsats. Da blir jeg veldig fornøyd.

– Hva liker du aller best å servere?

– Det samme egentlig, og det handler ikke om hvor mye tid en bruker, men bare det at en har tenkt på det en har lyst å servere. Det synes jeg er vakkert, og det gjør jeg også hvis jeg får gjester hjemme. Jeg liker det at man har tenkt «dette vil jeg servere til deg».

– Hva er din favorittingrediens?

– For meg er det viktigst at det representerer tiden vi er i og hvor vi er hen. Det skifter fra dag til dag nesten.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Vi har alltid smør. Og egg. Smør og egg!

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

– Kniv!

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

– Det er veldig mye man har, som man absolutt ikke trenger. Har man en kniv og en komfyr så kommer man langt altså.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Det beste jeg visste var sånne stekeben. Sånne kraftben som en hev i ovnen, og så fikk barna lov til å rive av alt kjøttet som satt igjen på knoklene. Det var det beste, det var jeg veldig glad i.

– Hvor vil du helst reise?

– Akkurat nå? Til Australia. Der har jeg aldri vært.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Da blir det brødskiver!

– Hva hører du på når du lager mat?

– Det som blir spilt, og det er ikke jeg som bestemmer spillelistene. Jeg tror det er nitten forskjellige nasjonaliteter på kjøkkenet i restauranten, så det er mye variert.

– Hva spiser du aldri?

– Foie gras. Aldri!

– Hvor og hva går du helst ut og spiser?

– Hvis jeg skal gå ut for å spise så går jeg på Pjoltergeist, og så lar jeg de bestemme hva vi skal spise. Jeg har ingen spesifikt ønske.

Publisert: 01.07.2016 kl. 10:36


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?