Universitetet i Cambridge tilbyr doktorgrad i sjokolade

27. august 2014Aktuelt
SMELTER: Sjokolade er fantastisk godt, men upraktisk når solen steker. Nå ønsker Cambridge University å finne en som kan hindre sjokoladen fra å smelte. Foto: Africa Studio/Scanpix
SMELTER: Sjokolade er fantastisk godt, men upraktisk når solen steker. Nå ønsker Cambridge University å finne en som kan hindre sjokoladen fra å smelte. Foto: Africa Studio/Scanpix

Alle sjokoholikeres drømmejobb er her. Det prestisjefylte universitetet i England søker en som er villig til å studere sjokolade i tre og et halvt år.

Det finnes ingen grenser for hva som utforskes for tiden, og man har tidligere undersøkt alt fra taxisjåførers hjerner til viktigheten av insekter som matkilde.

Her er det ultimate studiet for alle sjokoholikere. Anerkjente University of Cambridge i England etterlyser nå en dokorgradsstudent som er villig til å ta et dypdykk i sjokoladens verden.

Programmet varer i tre og et halvt år, og utlyses av the Department of Chemical Engineering and Biotechnology. skriver BBC News.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PRESTISJE: Ikke bare får man jobbe med sjokolade hele dagen - den utvalgte får også jobb på et av verdens beste universiteter. Her ses King's College i Cambridge. Foto: Fredrik Solstad/VG
PRESTISJE: Ikke bare får man jobbe med sjokolade hele dagen - den utvalgte får også jobb på et av verdens beste universiteter. Her ses King's College i Cambridge. Foto: Fredrik Solstad/VG

Unngå sjokoladesøl

Ifølge søknadsteksten utstedt av universitetet, skal den heldige som får jobben undersøke hvordan man kan unngå at sjokolade smelter ved kroppstemperatur. På denne måten ønsker de å kunne «opprettholde kvaliteter ønsket av forbrukeren når [sjokoladen] blir oppbevart og solgt i varmere klimaer».

For å få jobben er det dessverre ikke nok å være over gjennomsnittet glad i sjokolade. Det forutsettes at søkeren har en universitetsutdannelse, en bakgrunn innen fag som fysikk eller kjemi, i tillegg til å ha gjennomført en rekke vitenskapelige eksperimenter. Det skal òg være en fordel å ha solide kunnskaper i matematikk, skriver Telegraph.

Hvis sjokoladedoktoratet høres interessant ut må du skynde deg. Søknadsfristen går nemlig ut førstkommende fredag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DEILIG: Sjokolade smaker uimotståelig, og kommer i mange variasjoner. For å lage disse lekre sjokoladetrøflene trenger du bare tre ingredienser. Oppskriften er her. Foto: Elin Vatnar Nilsen
DEILIG: Sjokolade smaker uimotståelig, og kommer i mange variasjoner. For å lage disse lekre sjokoladetrøflene trenger du bare tre ingredienser. Oppskriften er her. Foto: Elin Vatnar Nilsen

Tradisjonsrik godsak

Sjokolade blir blant annet laget av kakaobønnen som vokser på kakaotreet. Det er uvisst akkurat hvor kakaotreet har sin opprinnelse, men mye tyder på at det stammer fra Sør-Amerika. Sjokolade og kakao kom til Europa først på 1500-tallet etter at Columbus reiste til Mellom-Amerika, hvor Aztekerne hadde dyrket kakao i mange år, ifølge Store Norske Leksikon.

Den smakfulle godsaken kan brukes på mange forskjellige måter. Kanskje det frister med en saftig og klassisk sjokoladekake med aprikossyltetøy, en deilig brownie med valnøtter, eller kanskje en varmende og fyldig kakao à la Kong Olav?

Kunne du tenkt deg å ta en doktorgrad i sjokolade? Kommenter gjerne under!

Publisert: 27.08.2014 kl. 08:07
Oppdatert: 27.08.2014 kl. 08:57


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?