Universitetet i Cambridge tilbyr doktorgrad i sjokolade
Alle sjokoholikeres drømmejobb er her. Det prestisjefylte universitetet i England søker en som er villig til å studere sjokolade i tre og et halvt år.
Det finnes ingen grenser for hva som utforskes for tiden, og man har tidligere undersøkt alt fra taxisjåførers hjerner til viktigheten av insekter som matkilde.
Her er det ultimate studiet for alle sjokoholikere. Anerkjente University of Cambridge i England etterlyser nå en dokorgradsstudent som er villig til å ta et dypdykk i sjokoladens verden.
Programmet varer i tre og et halvt år, og utlyses av the Department of Chemical Engineering and Biotechnology. skriver BBC News.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Unngå sjokoladesøl
Ifølge søknadsteksten utstedt av universitetet, skal den heldige som får jobben undersøke hvordan man kan unngå at sjokolade smelter ved kroppstemperatur. På denne måten ønsker de å kunne «opprettholde kvaliteter ønsket av forbrukeren når [sjokoladen] blir oppbevart og solgt i varmere klimaer».
For å få jobben er det dessverre ikke nok å være over gjennomsnittet glad i sjokolade. Det forutsettes at søkeren har en universitetsutdannelse, en bakgrunn innen fag som fysikk eller kjemi, i tillegg til å ha gjennomført en rekke vitenskapelige eksperimenter. Det skal òg være en fordel å ha solide kunnskaper i matematikk, skriver Telegraph.
Hvis sjokoladedoktoratet høres interessant ut må du skynde deg. Søknadsfristen går nemlig ut førstkommende fredag.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Tradisjonsrik godsak
Sjokolade blir blant annet laget av kakaobønnen som vokser på kakaotreet. Det er uvisst akkurat hvor kakaotreet har sin opprinnelse, men mye tyder på at det stammer fra Sør-Amerika. Sjokolade og kakao kom til Europa først på 1500-tallet etter at Columbus reiste til Mellom-Amerika, hvor Aztekerne hadde dyrket kakao i mange år, ifølge Store Norske Leksikon.
Den smakfulle godsaken kan brukes på mange forskjellige måter. Kanskje det frister med en saftig og klassisk sjokoladekake med aprikossyltetøy, en deilig brownie med valnøtter, eller kanskje en varmende og fyldig kakao à la Kong Olav?
Kunne du tenkt deg å ta en doktorgrad i sjokolade? Kommenter gjerne under!
Publisert: 27.08.2014 kl. 08:07
Oppdatert: 27.08.2014 kl. 08:57
Lag deg en gratis konto