Ukens matblogg: Ørret med avokadosaus og byggrynsalat

5. februar 2015Aktuelt
VAKKERT: Salat med mange gode smaker, ørret, byggryn, agurk og avokado blir et skikkelig godt måltid. Bare ikke stek fisken til den blir tørr. Foto: Hanne Buxrud
VAKKERT: Salat med mange gode smaker, ørret, byggryn, agurk og avokado blir et skikkelig godt måltid. Bare ikke stek fisken til den blir tørr. Foto: Hanne Buxrud

Skikkelig god middag, og digg til matpakken dagen etter.

Ukens matblogger Hanne Buxrud (44)Er matskribent.Bor i Oslo.Favorittråvaren er sjømat.Favorittredskap er en skarp kjøkkenkniv.Blogg: Bortebortehjemme.noFoto: Per Sollerman
Ukens matblogger Hanne Buxrud (44)Er matskribent.Bor i Oslo.Favorittråvaren er sjømat.Favorittredskap er en skarp kjøkkenkniv.Blogg: Bortebortehjemme.noFoto: Per Sollerman

- Ørret med kald avocado- og agurksaus er frisk på alle måter. Både på smak og utseende. Og så må jeg slå et slag for ørreten. En festfisk, sier ukens matblogger Hanne Buxrud til Godt.no.

- Retten smaker godt til hverdags, og med en god salat blir jeg minnet på at våren snart kommer med lysere dager, forteller hun.

- Jeg lærte å lage denne av mammaen til en kompis for mange år siden. Jeg ble ofte invitert på søndagsmiddag, og det ble alltid servert Cava først. En god søndag altså. Og nå på vinteren serverer jeg den gjerne med godt stekte båtpoteter ved siden av, sier Hanne.

- Stek fisken i stekepanna eller på grillen. Jeg liker ikke at fisken er helt gjennomstekt, men det er smak og behag. Bare ikke stek den tørr, da ødelegger man alt, på peker hun.

Les bloggen til Hanne her, og følg henne på Instagram også.

Ingredienser

Til 4 personer

  • 4 stk ørretfilet, eller laks

Avocado- og agurksaus

  • 2 avokado
  • 1 agurk
  • ¼ sitron eller lime
  • 1 lite fedd hvitløk
  • salt og nykvernet pepper

Salat

  • 1 dl byggryn
  • 1 småbladet salat
  • 1 fennikel
  • 3 vårløk
  • ½ brokkoli
  • 1 bunt persille
  • 1 pakke ruccula
  • 1 sitron
  • litt olivenolje
  • litt flaksalt

Slik gjør du

Hanne bruker omtrent 30 minutter på å lage denne.

Strø litt salt på fisken og la den ligge.

Kok byggryn etter anvisningen på pakken og la det avkjøle.

Skjær brokkolien i små buketter. Drypp over en god olivenolje, en klype

flaksalt og masser dem med hendene i 10 sekunder.

Skyll salatingrediensene.

Skjær fennikel og vårløk i tynne skiver.

Bland gryn, brokkoli, fennikel, vårløk, salat, persille og ruccula i en salatbolle. Klem over litt sitronsaft, sprinkle over litt olivenolje.

Skrell agurken og del i biter. Ha den i en høy bolle sammen med avokadobiter og et lite fedd revet hvitløk. Bruk en stavmikser og mos det til puré, smak til med salt, nykvernet pepper og sitron. Sett kaldt mens du lager resten.

Skyll vekk saltet fra fisken og tørk med kjøkkenpapir. Dryss på nykvernet pepper og stek ørreten på middels varme i 2-3 minutter på hver side.

Hvis du vil ha et litt kraftigere måltid kan du servere ovnsbakte potetbåter ved siden av.

Tips! Lag alltid for mye. Dette er supert å ha med i matpakken.

Publisert: 05.02.2015 kl. 10:41


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?