Rosa salat er den siste trendmaten

DELIKATE: De rosa salatbladene har dukket opp på bildedelingstjenesten Instagram. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
DELIKATE: De rosa salatbladene har dukket opp på bildedelingstjenesten Instagram. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
Natalie Ngo Granum

Den populære fargen «millennial pink» har inntatt tallerkenen. 

Matverden blir stadig preget av nye fargerike trender - som pastellfarget toast eller matretter og kaffe i regnbuens farger. Selv iskremen har fått en mørkere tone - nærmere bestemt kullsvart. Mens den britiske kokkestjernen Nigella Lawson spådde nok en grønn trend i fjor.

Nå er det en annen naturlig fargetrend som har inntatt metropolene New York og London: En rosa salat.

Grønnsaken, som egentlig heter Radicchio del Veneto, har dukket opp på Instagram den siste tiden. Flere trendy restauranter i metropolene har nemlig brukt den rosa salaten i forskjellige retter, skriver Daily Mail.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TRENDY: Den lyserosa salaten går også under navnet La Rosa del Veneto. Foto: Ursula Ferrara / Shutterstock / NTB scanpix
TRENDY: Den lyserosa salaten går også under navnet La Rosa del Veneto. Foto: Ursula Ferrara / Shutterstock / NTB scanpix

Selve grønnsaken er ikke ny, men den delikate og helt naturlige rosafargen gjør salatbladene høyst fotovennlig. Fargen er dessuten helt i tråd med såkalt «millennial pink» - som er en lyserosa trendfarge som har vært å finne på alt fra mote til interiør samt drikke de siste årene.

Det er ikke bare den trendy fargen som har gjort at salaten har funnet veien til Instagram-feeden den siste tiden; den rosa raddichio-en er kun i sesong en kort periode sent på vinteren og tidlig vår.

Grønnsaken vokser hovedsakelig i Veneto-regionen (derav navnet) i Italia, men er også dyrket frem i blant annet California og Pennsylvania i USA. Plantene blir plassert slik at de vokser en periode i mørket - også gjerne dekket i sand - for at sollyset ikke skal nå stilken, ifølge Eater.

Til New York Post beskriver bonden Chris Field fra Camp Rosso Farm i Pennsylvania smaken som mild, men med en diskret bitterhet.

I Norge kjenner vi til stort sett til Radicchio rosso, som er en av Raddichio-typene som er tilgjengelig i dagligvarehandler her i landet. De tykke salatbladene er mørkerøde med hvite nerver, og brukes mest i blanding med andre salater.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?