Rosa salat er den siste trendmaten
Den populære fargen «millennial pink» har inntatt tallerkenen.
Matverden blir stadig preget av nye fargerike trender - som pastellfarget toast eller matretter og kaffe i regnbuens farger. Selv iskremen har fått en mørkere tone - nærmere bestemt kullsvart. Mens den britiske kokkestjernen Nigella Lawson spådde nok en grønn trend i fjor.
Nå er det en annen naturlig fargetrend som har inntatt metropolene New York og London: En rosa salat.
Grønnsaken, som egentlig heter Radicchio del Veneto, har dukket opp på Instagram den siste tiden. Flere trendy restauranter i metropolene har nemlig brukt den rosa salaten i forskjellige retter, skriver Daily Mail.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Selve grønnsaken er ikke ny, men den delikate og helt naturlige rosafargen gjør salatbladene høyst fotovennlig. Fargen er dessuten helt i tråd med såkalt «millennial pink» - som er en lyserosa trendfarge som har vært å finne på alt fra mote til interiør samt drikke de siste årene.
Det er ikke bare den trendy fargen som har gjort at salaten har funnet veien til Instagram-feeden den siste tiden; den rosa raddichio-en er kun i sesong en kort periode sent på vinteren og tidlig vår.
Grønnsaken vokser hovedsakelig i Veneto-regionen (derav navnet) i Italia, men er også dyrket frem i blant annet California og Pennsylvania i USA. Plantene blir plassert slik at de vokser en periode i mørket - også gjerne dekket i sand - for at sollyset ikke skal nå stilken, ifølge Eater.
Til New York Post beskriver bonden Chris Field fra Camp Rosso Farm i Pennsylvania smaken som mild, men med en diskret bitterhet.
I Norge kjenner vi til stort sett til Radicchio rosso, som er en av Raddichio-typene som er tilgjengelig i dagligvarehandler her i landet. De tykke salatbladene er mørkerøde med hvite nerver, og brukes mest i blanding med andre salater.