Svensk kosemat til «svenska flaggans dag»
Smørbrød i kakeform, mørk, intens sjokoladekake og bittesmå hveteboller med kanelkrem. Godt har funnet frem våre svenske favoritter i anledning nasjonaldagen.
6. juni feires svenskenes sin nasjonaldag. Selv om det mangler litt på svenskenes feiring i forhold til vår egen 17. mai - inntil 2005 var ikke dagen en gang en offentlig høytidsdag - så er det ingenting i veien med deres evne til å kose seg ved festbordet.
Smørgåstårta er super å servere i et større selskap, den er enkel å lage, ser flott ut på bordet og kan fylles med omtrent akkurat det du vil. Velg en variant med ost og skinke eller fyll den med reker, krepsehaler og kokt kongekrabbe.
Tunnbrödsrulle kan betegnes som den ultimate «comfort food»; pølser i lompe med absolutt alt du kan tenke deg av tilbehør - inkludert potetstappe.
Til dessert serverer du små punsjruller fylt med havregryn, kakesmuler og kakao. Vil du ha enda mer sjokolade, lager du kladdkake - en myk, fyldig sjokoladekake som alle vil elske. Eller er det aldri feil med kanelboller - prøv minivarianten gifflar.
Bli med å feire svenske flaggans dag med disse digge oppskriftene på svensk kosemat.
Kladdkake
Kladdkake er en svensk drøm av en kake. Mørk, seig, intens og «kladdig». Som en herlig svensk hybrid av konfektkake og brownies.
Det finnes mange typer «comfort food» der ute, men det er mulig den svenske klassikeren «tunnbrödsrulle» topper alt. Her snakker vi pølse, potetmos, ketchup, sennep, salat, rekesalat - og alt annet du måtte ønske av digg fyll.
Gifflar er søte små kanelsnurrer. Bittesmå hveteboller med kremaktig kanelfyll. Perfekt til sommerfesten - eller som noe ekstra i piknik-kurven.
Smörgåstårta er en svensk klassiker. Kaken lages av brød og masse deilig pålegg, og finnes i utrolig mange varianter. Denne varianten har to fyll: et med leverpostei og kremost og et med skinke og crème fraîche.
Disse svenske punsjrullene er uimotståelig gode. Her får dessuten kakesmuler nytt liv blandet med kakao, smør, havregryn og melis. Pakket inn i deilig marsipan og dyppet i smeltet sjokolade.
Publisert: 05.06.2015 kl. 12:41
Oppdatert: 05.06.2015 kl. 16:55
Lag deg en gratis konto