Til hovedinnhold

Fra grøt til kake: Her er nye måter å spise søtpotet på

27. september 2016Aktuelt
KVELDSKOS: Søtpotetfries kan serveres ved siden av en sandwich eller en hamburger, eller med en frisk dipp foran TV-skjermen. Foto: Eivind Griffith Brænde
KVELDSKOS: Søtpotetfries kan serveres ved siden av en sandwich eller en hamburger, eller med en frisk dipp foran TV-skjermen. Foto: Eivind Griffith Brænde
Felicia Alvsing
Felicia Alvsing

Søtpoteten fikk for noen år siden en ordentlig «boost» her til lands, og stadig dukker det opp nye måter å bruke grønnsaken på. Har du for eksempel prøvd å lage søtpotet-is?

Uansett sesong er søtpotet en allsidig og sunn mulighet for et fargerikt og mettende måltid. De er også fulle av fiber, betakaroten, antioksidanter og vitamin A og C. Og stoffene sitter i skallet, så du må ikke skrelle dem , bare skrubbe dem rene.

I tillegg er grønnsaken utrolig anvendelig, og kan grilles, stekes, sauteres og brukes i alt fra frokost til dessert.

Fyll opp handlekurven med søtpotet og prøv deg på én av disse oppskriftene!

Frokost og lunsj

Med sin mettende egenskap og runde smak er søtpoteten et ypperlig valg hvis du vil ha noe vegetarisk. Den er også strålende som suppe, i pannekaker eller som frokostblanding som hos Minimalistbaker.

Middag

Om du vil ha den i en gryte, stuing eller bakt i ovnen passer søtpoteten til det meste av middager du måtte ønske. Her er noen eksempler med både fisk, kjøtt og fugl.

Sideretter

For noen år tilbake begynte søtpoteten virkelig å få det ryktene den fortjente, og da var det søtpotet-fries alle snakket om. Heldigvis er dette like godt og populært i dag. Sleng cheddar eller parmesan på og server ved siden av en saftig burger, eller sammen med en frisk dipp som kveldskos.

Søtpoteten kan også brukes som et innslag i hummus som hos Vegetarian Ventures, eller du kan gjøre som med andre rotgrønnsaker og rett og slett lage eget potetgull (selv om søtpoteten egentlig ikke er en potet..)

Dessert

Det er ikke alle grønnsaker som passer i noe søtt, men det gjør søtpoteten. Kaker og cupcakes får med ett en mer fyldig smak, og hvorfor ikke prøve deg på en søtpotet og brunsukker-iskrem som hos Food52? Søtpotet passer også godt i pai med marshmallow-marengs, ifølge Completely delicious.

Publisert: 27.09.2016 kl. 09:33
Oppdatert: 17.11.2016 kl. 10:14


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?