Ukens matblogg: Sunnere tacopai med kjøttdeig og grov bunn

5. januar 2015Aktuelt
DIGG: Alle elsker smeltet ost, tomatsaus, tacokrydder og kjøttdeig. Sånn er det bare.Foto: Susanne N. Nesse
DIGG: Alle elsker smeltet ost, tomatsaus, tacokrydder og kjøttdeig. Sånn er det bare.Foto: Susanne N. Nesse

Her er en deilig kosemiddag med saftig kjøttfyll og smeltet ost. Med grov paibunn og en frisk grønn salat ved siden av kan du kose deg med god samvittighet.

Ukens matblogger Susanne N. Nesse (22)Er student.Bor i Kristiansand.Favorittråvarene er egg og avokado.Når jeg lager mat så liker jeg å ha radio på i bakgrunnen.Blogg: Susannenesse.blogg.no. Jeg har en stor lidenskap for sunn mat og vil dele sunn matglede på bloggen.Foto: Susanne N. Nesse
Ukens matblogger Susanne N. Nesse (22)Er student.Bor i Kristiansand.Favorittråvarene er egg og avokado.Når jeg lager mat så liker jeg å ha radio på i bakgrunnen.Blogg: Susannenesse.blogg.no. Jeg har en stor lidenskap for sunn mat og vil dele sunn matglede på bloggen.Foto: Susanne N. Nesse

- Denne paien kan jeg spise til middag nesten hver dag med god samvittighet, siden den er laget med fullkornshvetemel, havregryn og cottage cheese. Da får den mer fiber og proteiner, og blir magrere, forklarer ukens matblogger Susanne N. Nesse til Godt.

- Jeg lagde den for familien i sommer. Vi har alltid vært veldig glad taco hjemme, så tacopaien ble til i et forsøk på å variere den vanlige tacoen litt. Den ble en fulltreffer. Vi fikk litt rester som vi satte i kjøleskapet, men bare på et par timer var restene borte, sier hun.

- Paifyllet trenger bare å steke i 20-30 minutter, men paibunnen trenger lenger steketid for å ikke bli deigete. Derfor må du steke bunnen for seg selv før du legger på fyllet, påpeker hun.

Les bloggen til Susanne her, og følg henne på Facebook og Instagram også.

Ingredienser for 4 personer

Bunn

  • 2 dl fullkornshvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 75 g mykt smør
  • 50 g cottage cheese
  • 2 ss vann

Fyll

  • 2 pk kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 3 pk tacokrydder
  • 1 løk
  • 3 sjampingjonger
  • 2 store håndfuller spinat
  • 1 boks hakkede tomater

Topping

  • 1 dl cottage cheese
  • 1 dl ost
  • 1 dl ruccola

Slik gjør du

Susanne bruker omtrent 45 minutter på å lage tacopaien.

Ha fullkornsmelet, havregryn, smør og cottage cheese i en bolle, og bland godt sammen. Tilsett vann og kna godt til du får en jevn, fin deig. Om du har tid kan deigen gjerne hvile en halvtimes tid i kjøleskapet, men det er ikke nødvendig.

Trykk deigen ut i en smurt paiform på 30 cm i diameter, prikk den med en gaffel, og forstek paibunnen ved 200 grader i 10 minutter.

Mens paibunnen steker lager du fyllet. Stek kjøttdeigen godt og bland inn tacokrydderet.

Hakk grønnsakene i centimeterstore biter og stek noen minutter sammen med tacokjøttet. Tilsett de hakkede tomatene og la blandingen putre et par minutter til. Smak til med mer krydder om ønskelig.

Bre fyllet jevnt utover paibunnen og topp med cottage cheese og revet ost.

Stekes midt i ovnen i 20-30 minutter, eller til osten er gyllen.

Legg ruccola på paien og server med en frisk salat, kesam, salsa og guacamole.

Publisert: 05.01.2015 kl. 08:54
Oppdatert: 05.01.2015 kl. 09:22


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?