Åpner ny restaurant i Bagatelles gamle lokaler

26. oktober 2018Aktuelt
NYTT KONSEPT: I lokalene hvor den tidligere restauranten Bagatelle (avbildet her) holdt til, flytter nå et nytt restaurant- og barkonsept inn. Foto: Espen Brataa/VG
NYTT KONSEPT: I lokalene hvor den tidligere restauranten Bagatelle (avbildet her) holdt til, flytter nå et nytt restaurant- og barkonsept inn. Foto: Espen Brataa/VG

Lokalene som i mange år huset Michelin-restauranten Bagatelle får nå nye beboere, når et helt nytt restaurant- og barkonsept flytter inn.

I 2014 stengte den kjente restauranten Bagatelle dørene. I 2015 fulgte søsterrestauranten Lille B etter, og lokalene har blitt stående tomme siden. Bagatelle ble drevet av Eyvind Hellstrøm fra 1982 til 21. desember 2009, og hadde stjerne i den anerkjente Michelin-guiden.

Nå åpner gründerduoen Jama Awaleh og Kim Søyland et helt nytt restaurant- og barkonsept i de samme lokalene på Frogner i Oslo. Navnet er oppkalt etter adressen: Bygdøy Allé 3.

– Skal være et sosialt og levende hus

Daglig leder Jennie Haga forteller til Godt at visjonen er å skape et sosialt sted i et hus som tilbyr noe hele dagen.

– Man kan forvente seg å bli møtt av fantastiske lokaler, god mat og vennlig og serviceinnstilt personale. På formiddagen kan man komme innom og sette seg i loungen for en kopp kaffe. Senere kan man komme til restauranten og spise en god lunsj, og videre utover kvelden har vi en fantastisk bar med en egen barsjef som står klar og lager gode cocktails, forklarer hun.

– På kvelden har vi også restauranten åpen, og i kjelleren kommer det til å være en rekke ulike kulturarrangementer. Det skal være et levende hus.

Artikkelen fortsetter etter bildet

ÅPNER RESTAURANT: Gründerduoen Kim Søyland og Jama Awaleh åpner restauranten og baren Bygdøy Allé 3. Her sammen med daglig leder Jennie Haga. Foto: Khan Le
ÅPNER RESTAURANT: Gründerduoen Kim Søyland og Jama Awaleh åpner restauranten og baren Bygdøy Allé 3. Her sammen med daglig leder Jennie Haga. Foto: Khan Le

Vil ha byens beste Afternoon Tea

Bygdøy Allé 3 har også hentet inn Andreas Eliassen som kjøkkensjef, som tidligere har jobbet på Michelin-restauranten Le Canard.

Haga forteller at restauranten vil servere mat fra et internasjonalt kjøkken, med sin egen nordiske vri, og at kjøkkenet fokuserer på gode råvarer og god kvalitet.

Hun røper dessuten at restauranten ha satt seg et mål om å servere Oslos beste Afternoon Tea.

– Men nøyaktig hva det blir, får bli en overraskelse. Jeg kan ikke avsløre for mye enda, sier hun lurt.

Skal ikke bli nye Bagatelle

Haga understreker at restauranten ikke har som mål å bli «en ny Bagatelle», selv om de selvfølgelig har den gamle stjernerestauranten i tankene.

– Vi skal ikke sammenligne oss med dem. Vi har ingen ambisjoner om å være en Michelin-restaurant. Det skal være en lun og sosial setting. Enten du skal drikke kaffe i loungen eller om du kommer for en femretters middag i restauranten, vil du få kvalitet, men det skal være behagelig og avslappet, sier hun.

– Det vil nok ikke bli hvite duker og fine dining. Jeg vil heller kalle det nice dining, smiler hun.

Flere nyåpninger

Bygdøy Allé 3 er ikke den eneste nyåpningen denne høsten.

Tidligere i høst kunne vi fortelle at Michelin-kokk Jo Bøe Klakegg og hovmester Siri Haslund skal åpne restauranten Hot Shop i Dælenenggata i Oslo.

I nabolokalet åpner bareier Anna Maria Thoresen og Jonas Junge, som kan krone seg med tittelen Norges beste bartender, en cocktailbar. Den skal hete Dæl.

Følg oss også gjerne på Instagram: @godtno

Publisert: 26.10.2018 kl. 15:15
Oppdatert: 01.11.2018 kl. 15:56


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?