Dette er den kongelige kakebakeren

DEN UTVALGTE: Meghan Markle og prins Harry ville at Claire Ptak skulle bake bryllupskaken deres. Her er Ptak i bakeriet sitt. Foto: Victoria Jones/AFP
DEN UTVALGTE: Meghan Markle og prins Harry ville at Claire Ptak skulle bake bryllupskaken deres. Her er Ptak i bakeriet sitt. Foto: Victoria Jones/AFP

Bli kjent med Claire Ptak, kvinnen bak prins Harry og Meghan Markles fremtidige bryllupskake.

Konditor Claire Ptak har vært et hett navn i internasjonale medier de siste dagene. Tirsdag ble det kjent at hun skal bake bryllupskaken til prins Harry og Meghan Markle.

I likhet med Markle er konditoren oppvokst i California. Ptak vokste opp i Marin County med sin eldre bror, og fikk sin første jobb i matbransjen som tolvåring - da som cateringassistent, ifølge Elle UK.

Som Markle flyttet også hun til England på grunn av kjærligheten - nærmere bestemt London, hvor hun åpnet bakeriet Violet Cakes i 2010 i bydelen Hackney. Her lager hun kaker som baserer seg på sesongens råvarer. De bruker også kun økologisk mel, melk, fløte og egg. I tillegg jobber hun som matskribent og -stylist, og har gitt en rekke kokebøker.

En skulle kanskje tro at en som skal bake en kongelig kake hadde drømt om bakeryrket hele livet, men slik var det ikke for Ptak.

Hun studerte opprinnelig filmteori og videokunst, og jobbet siden i en klesbutikk mens hun bakte kaker på fritiden. Etter et kurs med Chez Panisse' konditor Alice Waters, og en periode som praktikant, fikk hun i 2003 jobb som konditor, skriver Elle UK.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORLOVET: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg 19. mai 2018. Foto: Toby Melville/Reuters
FORLOVET: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg 19. mai 2018. Foto: Toby Melville/Reuters

I stedet for den tradisjonelle fruktkaken som har vært servert i britiske kongelige bryllup i flere århundre, har paret spurt Ptak om å bake en kake med sitron og hylleblomst fordi de ønsket å ta inn vårens friske smaker i kaken.

Ifølge Refinery29 er hylleblomst en av ingrediensene hun bruker mest på våren sammen med blant annet stikkelsbær og rabarbra.

Den moderne bryllupskaken skal dekkes i smørkrem og pyntes med friske blomster - som også er en av Ptaks signaturer. Hun har flere bilder av blomsterdekorerte kaker på bakeriets Instagram-profil:

Selv beskriver hun smørkremen - som hun vanligvis bruker på cupcakes og bursdagskaker - som «limited edition» på bakeriets nettside:

«Kremen lages ved å vispe smør og sukker, og deretter forsiktig brette inn friske fruktpureer, smeltet mørk Valrhona-sjokolade, nybrygget espresso, hjemmelaget fruktsaft eller mørk karamell med havsalt.»

Artikkelen fortsetter under bildet.

ET NAVN Å MERKE SEG: Claire Ptak var allerede kjent i England. Nå blir hun nok kjent utenfor landets grenser også. Foto: Victoria Jones/AFP
ET NAVN Å MERKE SEG: Claire Ptak var allerede kjent i England. Nå blir hun nok kjent utenfor landets grenser også. Foto: Victoria Jones/AFP

Blomsterpynten tilpasses også etter årstiden og for å matche andre blomsterdekorasjoner i bryllupet.

Ptak er imidlertid vant til kjendiskunder. Jamie Oliver har tidligere omtalt henne som «sin favorittkakebaker i hele verden», og Nigella Lawson har brukt henne som matstylist, ifølge Grubstreet.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?