Lag ølkokt chilitaco fra restaurant Bror
Tacoen får folk til å tro at de spiser i Mexico. Vi gir deg oppskriften!
Hos burger- og tacorestauranten i Trondheim, er det to ting som er viktige for å lage en god rett: gode råvarer og kjærlighet til matfaget. I tillegg er det viktig å ha tid. Og det er nettopp dette som er alfa omega for deres bestseller: Chili Tacos. Taco-retten består av oksebryst som kokes timesvis i mørkt øl. En overraskende ingrediens er sjokolade, men ifølge daglig leder hos Bror, Frank Knutsen, er dette en perfekt kombo.
-Sjokolade og mørkt, belgisk øl er ingredienser oksekjøtt koser seg veldig med, og sammen med en skarp og syrlig chili skaper dette balanse i smaken. Vi koker «i hjel» kjøttet, slik at kjøttfibrene blander seg naturlig med resten av ingrediensene. Slik får man en glatt og myk chili, forteller han.
Balanse i smakene synes Knutsen er viktig. Chili-tacoen serveres med både syrlig og friskt og kremete tilbehør, noe som gir kontraster i smakene. Dette er noe man kan tenke på også når man lager den klassiske fredagstacoen. Knutsen har noen gode tips på lager for hvordan man skal lykkes hjemme.
-«Tygg», er ett begrep vi bruker ofte i matsammenheng. Taco har ofte myke ingredienser, så det er viktig at vi har noe crunchy som gir oss litt å tygge på, sier han, og nevner syltet rødkål, sprø salat og gulrot som eksempler.
I tillegg er det viktig med kontraster i smakene. Guacamole har blitt en populær gjenganger ved tacobordet, og kan mildne tacoen dersom den er sterk. Syrlighet er også viktig, og han foreslår syltet jalapeño for å lette på retten.
Hvis du vil prøve deg på noe annet enn den vanlige fredagstacoen, gir vi deg oppskriften på Brors Chili Taco med oksebryst her: