Lag ølkokt chilitaco fra restaurant Bror

SNADDERMAT: Chilitacoen fra Bror inneholder, øl, oksekjøtt og massevis av kjærlighet.
SNADDERMAT: Chilitacoen fra Bror inneholder, øl, oksekjøtt og massevis av kjærlighet.
Isabel Bech

Tacoen får folk til å tro at de spiser i Mexico. Vi gir deg oppskriften!

Hos burger- og tacorestauranten i Trondheim, er det to ting som er viktige for å lage en god rett: gode råvarer og kjærlighet til matfaget. I tillegg er det viktig å ha tid. Og det er nettopp dette som er alfa omega for deres bestseller: Chili Tacos. Taco-retten består av oksebryst som kokes timesvis i mørkt øl. En overraskende ingrediens er sjokolade, men ifølge daglig leder hos Bror, Frank Knutsen, er dette en perfekt kombo.

Daglig leder hos Bror, Frank Knutsen, synes det er viktig med balanse i smakene.
Daglig leder hos Bror, Frank Knutsen, synes det er viktig med balanse i smakene.

-Sjokolade og mørkt, belgisk øl er ingredienser oksekjøtt koser seg veldig med, og sammen med en skarp og syrlig chili skaper dette balanse i smaken. Vi koker «i hjel» kjøttet, slik at kjøttfibrene blander seg naturlig med resten av ingrediensene. Slik får man en glatt og myk chili, forteller han.

Balanse i smakene synes Knutsen er viktig. Chili-tacoen serveres med både syrlig og friskt og kremete tilbehør, noe som gir kontraster i smakene. Dette er noe man kan tenke på også når man lager den klassiske fredagstacoen. Knutsen har noen gode tips på lager for hvordan man skal lykkes hjemme.

-«Tygg», er ett begrep vi bruker ofte i matsammenheng. Taco har ofte myke ingredienser, så det er viktig at vi har noe crunchy som gir oss litt å tygge på, sier han, og nevner syltet rødkål, sprø salat og gulrot som eksempler.

I tillegg er det viktig med kontraster i smakene. Guacamole har blitt en populær gjenganger ved tacobordet, og kan mildne tacoen dersom den er sterk. Syrlighet er også viktig, og han foreslår syltet jalapeño for å lette på retten.

Hvis du vil prøve deg på noe annet enn den vanlige fredagstacoen, gir vi deg oppskriften på Brors Chili Taco med oksebryst her:

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?