Mattips: Lise Finckenhagens dagen derpå-frokost

23. november 2018Aktuelt
SØTT OG SALT: De fleste har nok opplevd å få lyst på noe søtt og salt dagen derpå. På bildet ser du egg- og bacon-burger, pytt i panne og arme riddere med bringebær. Foto: Sara Johannessen/VG
SØTT OG SALT: De fleste har nok opplevd å få lyst på noe søtt og salt dagen derpå. På bildet ser du egg- og bacon-burger, pytt i panne og arme riddere med bringebær. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Med julebordsesongen godt i gang, øker også sjansen for en litt treg start på dagen derpå.

Du har kanskje opplevd det; gårsdagen var rasende festlig, men nå føles sengen som en synkemyr det er bortimot umulig å komme seg opp av. Hodet har dessverre blitt litt for trangt i løpet av natten, marsipankake står ikke øverst på ønskelista, men likevel er du både sulten og tørst, overraskende sulten faktisk …

Og når du får tenkt deg om, så hadde det vært ganske digg med en heftig frokost som inkluderer både noe salt og spicy som fettglinsende sprøtt bacon, egg med smeltet cheddarost og chili i en eller annen variant.

Hvis du i tillegg er så heldig at du får en hjelpende hånd på kjøkkenet (ingenting er så koselig og oppkvikkende som å lage mat sammen), ja, så øker plutselig sjansen for at dagen kan bli ganske all right likevel.

Sjekk ut egg- og bacon-«burgeren» med cheddar og chilimajones, eller hva med en indiskinspirert eggerøre og mangolassi? Pytt i panne er alltid en slager. Her har hele pannen tatt et steg videre – inn i ovnen – med både tomatsaus og bakte egg.

Hvis behovet for noe søtt skulle melde seg, er det fort gjort å la noen arme riddere med bringebær komme deg til unnsetning. I tillegg til bringebærsyltetøy er det perfekt å servere disse med peanøttsmør og bananskiver.

Ha en god dagen derpå, erfaringsmessig så blir den bare bedre og bedre!

Publisert: 23.11.2018 kl. 16:14


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?