Til hovedinnhold

Gjør som prins Harry og Meghan Markle: Lag frierikylling

28. november 2017Aktuelt
WINNER WINNER, CHICKEN DINNER: Prins Harry og skuespilleren Meghan Markle forlovet seg mens de prøvde lagde helstekt kylling. Foto: Reuters / Eivind Griffith Brænde/VG
WINNER WINNER, CHICKEN DINNER: Prins Harry og skuespilleren Meghan Markle forlovet seg mens de prøvde lagde helstekt kylling. Foto: Reuters / Eivind Griffith Brænde/VG

Helstekt kylling + frieri = sant. 🍗💍

Mandag bekreftet det britiske kongehuset at prins Harry (33) og Meghan Markle (36) skal gifte seg til våren. Prinsen fridde med en egendesignet ring for noen uker siden og fikk et ja av sin kjære, som han har vært i et forhold med siden juni 2016.

I sitt første offentlige intervju som forlovet par forteller de gifteklare til BBC News hvordan frieriet skjedde. Det skal ha vært det paret beskriver som «en vanlig, koselig kveld hjemme» hvor prinsen gikk ned på ett kne.

Den amerikanske skuespilleren avslører videre at de holdt på å steke en hel kylling sammen og frieriet var en fantastisk overraskelse.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Prins Harry forlovet: – Det var en fantastisk overraskelse

Det var kanskje ikke helt tilfeldig at prins Harry valgte å fri mens de hadde en kylling i ovnen. Markle har tidligere fortalt i et intervju med Good Housekeeping at en av hennes favorittretter er helstekt kylling, skriver Refinery29. Her kommer det frem at den klassiske retten er noe hun stadig lager til middagsselskap til stor glede blant gjestene.

På Twitter har flere hengt seg opp i den helstekte kyllingen. Noen spekulerer i om det er nettopp kyllingen som fikk Harry til å gå ned på kne. Flere amerikanske medier har også tatt opp koblingen mellom kyllingen og frieriet.

«Engagement chicken», eller frierikylling direkte oversatt til norsk, er nemlig et kjent konsept i USA: En såkalt frierikylling skal være en helstekt kylling laget med sitron og urter som er så velsmakende og imponerende at kjæresten vil fri til deg.

Den opprinnelige oppskriften er det Kim Bonnell, daværende moteredaktør i Glamour Magazine, som skal stå bak og har sin historie helt tilbake til 1982. Bonnell delte den med en kollega som disket opp kylling til kjæresten sin og ble forlovet kort tid etter. Samme skjedde med ikke bare en, men tre andre kolleger. Etter at den sagnomsuste kyllingretten stod på trykk i magasinet i 2003 rant det inn med tilbakemeldinger fra nyforlovede lesere som hadde prøvd oppskriften med gode resultater. I 2011 påstod magasinet at hele 70 kvinner hadde blitt forlovet takket være denne oppskriften.

Har du frieriplaner eller fikk du bare lyst til å lage helstekt kylling? Her er Godts beste oppskrifter:

Publisert: 28.11.2017 kl. 15:09
Oppdatert: 28.11.2017 kl. 22:43


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?