På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Dette gjør kaffepausen ekstra god
Morgenstund har kaffegull i munn. Prima tilbehør kan gjøre kaffestunden ekstra smakfull.
I Norge drikker vi mye kaffe, cirka 13 millioner kopper hver dag, ifølge en Ipsos-undersøkelse fra 2019.
Samme undersøkelse viste at morgenkaffen er den viktigste koppen for de fleste, og at den helst er helsvart. Start dagen med lukten av nybrygget kaffe, vårsol i fjeset og en pen liten kopp i hånden.
God kaffe kan lages på utallige mange måter – og det betyr også at det finnes et flust av utstyrsmuligheter. Du må ikke ha alt, velg det du liker best. Du kommer du langt med enten en mokkamaster, en espressokanne, en press- eller håndbrygger, for eksempel.
Vi i Godt-redaksjonen er glad i kaffe, og tilbereder den på ulike måter. Kaffeutstyr som ikke er for komplisert, men hjelper oss å lage god kaffe og attpåtil ser fint ut liker vi også. Fordi de små detaljene i hverdagen gjør tilværelsen – og særlig morgenen – bittelitt bedre.
Her er noen av våre kaffe-favoritter akkurat nå.
Nyt nybrygget kaffe i en fin kopp. Det er fint å mikse og matche brukt og nytt, og bare sjarmerende med ulike kopper på bordet under kaffeslabberaset.
Let på loppemarkeder, i bruktbutikker, skuffer og skap.
Et «lifehack» er å varme koppen med varmt vann mens kaffen brygges, så er koppen varm til kaffen er klar og holder bedre på varmen.
Terrakotta-kopp
Håndlaget espressokopp med fat, fra Portugal er super til en liten kaffe macchiato på morgenkvisten.
Norsk vintage
Kaffeservise fra 1950-tallet. Designet av Tias Eckhoff for Porsgrund Porselænsfabrikk, titulert «Det riflede».
Klassisk
Ofte er det enkle det beste, også når det kommer til kaffekopper. Disse fra Serax i tynn, hvit porselen er søte og tidløse.
Litt luksus må man kunne unne seg – og kaffebønner fra ditt lokale brenneri er nettopp hverdagsluksus. Nymalt kaffe blir gjør smaken ekstra god.
Inviter naboen, ta på en pen duk og server deilig kaffe i hagen med kake til.
Rik smak
Kaffebønner fra Oslo-brenneriet Tim Wendelboe. Kafeen, som kommer fra Honduras, er rik og sjokoladesmak med fruktig preg.
Espresso fra Sogn
Espresso fra Sognefjord kaffebrenneri, en blanding av kaffe fra Brasil og Guatemala. Med en fyldig smak med hint av sjokolade og nøtter.
Svart te-kaffe
Kafeen «Urara Jago» fra Fuglen har en smaksprofil av blant annet svart te og appelsinblomster.
Trenger du en kvern til å kverne kaffen kan du bruke håndkvern, eller sjekke våre kolleger i Tek.no sin test av mer avanserte kverner og kaffetraktere.
Publisert: 21.03.2022 kl. 14:58
Oppdatert: 13.05.2022 kl. 14:07
Lag deg en gratis konto