Det beste jeg vet med Amanda Delara

SINGELAKTUELL: I mai slapp Amanda Delara singelen «Tell Me One Thing».
SINGELAKTUELL: I mai slapp Amanda Delara singelen «Tell Me One Thing».
Foto: GR:OW (Grind And Own)
Miriam Angela Folland
Miriam Angela Folland

Amanda Delara avslører hvilken matrett som får henne til å brekke seg og deler en knall hummus-oppskrift med Godts lesere.

Tidligere har vi intervjuet blant annet komiker Truls Svendsen, chilispiser Klaus «Chili Klaus» Pilgaard og P3s Tuva Fellman. Denne gangen snakker vi med R&B-artisten Amanda Delara.

Amanda Delaras debutsingel «Paper Paper» var A-listet på P3. Navnet tok av på alvor da hennes sjelfulle og sterke cover av Karpe-låten «Gunerius» ble brukt i verdenssuksessen «Skam». Siden har hun vært en å følge med på. Nå er Delara igjen aktuell med ny musikk.

I mai slapp hun singelen «Tell Me One Thing». Delara veksler mellom å lage sanger på norsk og engelsk. Den kritikerroste EP-en hennes «Et lite stykke Norge» fra januar i år var helnorsk. Nå er hun tilbake med engelsk tekst.

Karantenetiden har blitt brukt til å dyrke musikken og utforske nye ting i det hun lager. Amanda Delara forteller Godt at hun sitter på masse ny musikk, som vil komme etter sommeren.

– Det vil også komme noen overraskelser, så det er bare å glede seg, forteller Delara.

Artisten skal ikke bare jobbe i ferien, men har også planlagt Norgesferie med venninner. De skal ta turen til Nord-Norge. Delara gleder seg spesielt til å fiske.

I STUDIO: Delara har tilbrakt mye tid i studio med Sondre Haftorsen, en produsent hun har jobbet med i hele seks år, og gleder seg til å dele ny musikk med folket.
I STUDIO: Delara har tilbrakt mye tid i studio med Sondre Haftorsen, en produsent hun har jobbet med i hele seks år, og gleder seg til å dele ny musikk med folket.
Foto: GR:OW (Grind And Own)

Hva er din favorittfrokost?

Knekkebrød med speilegg og avokado. Jeg må alltid skvise litt sitron eller lime på egget for at jeg skal like det, er det forresten en vanlig ting? Eller er jeg bare sær? Hvis jeg ikke har lyst på noe mektig som egg så liker jeg også å mose avokadoen, smøre den på knekkebrødet og toppe med tomat og litt salt.

Hva er din favorittmiddag?

Iransk mat! Enten khoresh karafs eller zereshkpolo ba morgh.

Har du en favorittdessert?

Makroner. Herregud så himmelsk det er, får sikkel i munnen.

Hva er favorittkaken?

Jeg er veldig fan av friske kaker som for eksempel ostekake.

Hva er den beste godteriet eller snacksen du kan få?

Jeg syns faktisk Rema 1000 sine sjokoskruer er veldig gode.

Hva er det aller beste du kan få servert?

Det står mellom hjemmelagd, deilig persisk mat – eller svensk pizza med syrlig kålsalat på siden. Har veldig få barndomsminner fra da jeg bodde i Sverige, men den svenske pizzaen er uforglemmelig. Det har hendt at jeg har kjørt over grensen kun for å spise den pizzaen. Anbefaler reke, ost og skinke kombinasjonen. NAM.

Hva foretrekker du å lage selv?

Hummus! Se nederst i saken for oppskriften.

Har du en favorittsesong?
Sommer lett!! Jeg er ikke lagd for denne kulden!

Har du en sommerfavoritt? Noe du alltid må ha om sommeren? Mat – drikke?

Pasjonsfrukt! Kjøper alltid drøssevis av det, så hvis du bor i mitt nærområde og ser at hyllen med pasjonsfrukten er tømt så må jeg bare unnskylde.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

Egg og tacosaus som har ligget der litt for lenge.

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

Stekepanne.

Hva hører du på når du lager mat?

Da setter jeg på Delara radio på Spotify, der alle mine favorittlåter ligger. Å høre på musikk mens jeg lager mat er faktisk en viktig del av matlagingsopplevelsen min.

Hva var det beste du visste når du var liten?

Av en eller annen grunn syntes jeg den pommes frittene man fikk kjøpe i kiosken på badeland smakte bedre enn en hvilken som helst matrett da jeg var barn.

Hvor vil du helst reise?

Jeg vil til Iran og få servert ordentlig god persisk mat hver eneste dag.

Hva spiser du når du er hjemme alene?

Det varierer veldig. En rett jeg liker å lage er krydret ovnsbakt laks med sesamfrø, søtpoteter og en crème fraîche-saus med dill. En veldig enkel rett som smaker fantastisk.

Hvor går du helst ut og spiser?

Café Teatro i Oslo hadde en helt amazing trøffelpizza som jeg til den dag i dag fortsatt drømmer om.

Hva spiser du aldri?

Jeg gråt sist jeg var i nærvær av Dansk salami. Brekker meg bare av lukten.

Hva blir det ikke sommer uten?

Kebab koobideh på grillen!

2 hermetikkbokser med kikerter

1 Sitron (riv skallet og bland med sitronsaften)

Smak til med:

Salt

Solsikkeolje

Basilikumblader

Tahin

Når Delara lager hummus bruker hun ikke så mange mål, men smaker til de forskjellige ingrediensene. Det må du også gjøre! Elsker du basilikum? Kjør på med det. Mer sitronsmak? Ha mer skall i.

SITRONSKALL OG BASILIKUM: Kikerter, Tahin og sitronsaft er klassikere i hummus. Delaras er spennende krydret opp med basilikum og sitronskall.
SITRONSKALL OG BASILIKUM: Kikerter, Tahin og sitronsaft er klassikere i hummus. Delaras er spennende krydret opp med basilikum og sitronskall.
Foto: Amanda Delara
Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?