Oslo-kafé gjør suksess med sandwicher og salater
– Vi vet vi har lykkes når vi ser noen ta bilde av maten før de spiser den, sier guttene bak kafeen Eckers i Oslo. Nå har de utvidet konseptet og fått flere lokaler.
Av: INE FØRLAND og NATALIE NGO
Sunn og økologisk mat er i vinden som aldri før. Nå har Frogner-favoritten Eckers også etablert seg i sentrum.
Eckers, som har fått navnet etter Eckersbergs gate, ble først startet på Frogner i fjor vinter og det tok ikke lang tid før kafeen ble et stamsted og en stor favoritt hos mange. Stedet har også blitt omtalt av matbloggere fra både inn- og utland.
Da de fikk muligheten til åpne dørene hos Steen & Strøm nede i sentrum var de kjapt ute med å gripe sjansen.
– Vi har hatt stor suksess på Frogner og ønsket å ta det hele et steg videre, sier innehaver Philip Wibe (26).
Sammen med fire kamerater driver Wibe i dag både kafeen på Frogner og filialen på Steen & Strøm. Konseptkafeen startet som en kaffebar og har siden utviklet seg til å bli et svært populært lunsjsted som tilbyr retter basert på organiske råvarer fra lokale leverandører.
– Råvarene er hemmeligheten bak suksessen. Vi henter brød hos en lokal baker hver morgen til sandwicher og hamburgere. Også kyllingen vi bruker blir levert daglig, her fokuserer vi på ordentlig gårdsfugl og kvalitetskjøtt, sier Wibe.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Med sine smakfulle sandwicher og toaster, friske juicer og salater har guttene skapt et sted med stor internasjonal følelse.
– Eckers vinner nok mye blant oslofolk på grunn av fint interiør, en meny som har noe for alle og fokus på sunt, grønt og frukt, sier foodie og matblogger Anders Husa som hittil kun har vært innom Frogner-filialen.
Eckers har utviklet menyen med fokus på hva de selv liker og hva kundene ønsker seg. Det er viktig å smake seg frem underveis mener Wibe.
– Hummusen vår er svært populær, og flere konkurrenter og kunder ønsker å vite hvilke ingredienser vi bruker. Her har vi prøvd oss frem for å få det perfekte resultatet, forteller han.
Siste tilskudd på menyen hos filialen på Steen & Strøm er Eckers egne burgere. Her kvernes kjøttet på stedet for å gi den saftigste burgeren. Og skal vi tro guttene selv er det allerede en vinner hos de fleste kundene.
– Det er overraskende mange damer som spiser burger her til lunsj, sier Wibe.
Artikkelen fortsetter under bildet.
I hovedstaden har den populære juicekjeden Joe & The Juice dukket opp overalt hvor det kun står unge menn bak disken. Daglig leder har tidligere sagt til Side2 at personalet er konseptet hos Joe & The Juice.
Selv om ryktet sier at det også kun jobber gutter hos Eckers, avkrefter Wibe dette med et smil.
– Det har vært veldig tilfeldig at vi er så mange gutter her. Vi har brukt de vi kjenner og vårt eget nettverk når det har vært behov for utvidelse, men det jobber jenter her også. Lillesøsteren min er å finne i lokalene på Frogner hver helg. Også ønsker vi bevisst flere jenter etter hvert, avslutter Wibe.
1 skive ristet surdeigsbrød
1 hel avokado i skiver
1 klype syltet rødløk
Salt
Pepper
Chiliflakes
Balsamico
Slik gjør du:
Rist surdeigsbrødet i en brødrister eller et toastjern. Skjær deretter avokadoen opp i tynne skiver som du legger på surdeigsbrødet. Til slutt topper du med syltet rødløk, salt, pepper, chiliflakes og balsamico.