Verdens beste ribbeblings

20. mars 2013Aktuelt
RIBBEBLINGS: Det er ingen grunn til ikke å spise ribbe året rundt. FOTO: Jon Krog Pedersen
RIBBEBLINGS: Det er ingen grunn til ikke å spise ribbe året rundt. FOTO: Jon Krog Pedersen

Hvem sier ribbe kun er til jul? Denne ribbeblingsen kombinerer saftig svinekjøtt med søt saus på asiatisk gatematvis.

Amerikansk-Koreanske Wunder-kind David Chang, mannen som blant annet står bak restauranten Momofuku i New York, lagde verdens beste ribbe ved en feiltakelse.

Han glemte rett og slett ribba i ovnen, skar den i biter og serverte den med agurk, vårløk og hoisinsaus på dampede rundstykker. Det ble raskt restaurantens signaturrett, og går under navnet Pork Belly Bun. I dag er den berømt verden rundt for sin fortreffelighet.

Ettersom ribbe er tilgjengelig hele året – til en latterlig lav pris – og samtidig er noe av det mest smakfulle svinekjøttet, er det ingen grunn til ikke å spise mer av det.

MESTERKOKK: David Chang driver Momofuku Noodle Bar i New York og har skapt verdens mest berømte ribbeblings. Foto: AP
MESTERKOKK: David Chang driver Momofuku Noodle Bar i New York og har skapt verdens mest berømte ribbeblings. Foto: AP

Vi styrer fælt med ribbe til jul, og stort sett er det svoren som får oppmerksomhet – gjerne på tross av selve kjøttet, som lett kan tørke inn mens vi står med slipset over skulderen og griller svoren.

I denne oppskriften spiller ikke svoren noen rolle, det er det feite kjøttet som er poenget, sammen med friske grønnsaker og søt saus.

Hoisin er en søt kinesisk saus som er laget av fermenterte soyabønner, og kan være vanskelig å få tak i, og er vanskelig å lage selv. Hvis du ikke finner kan du bruke en barbeque-saus du liker, eller HP-saus, eller noe annet søtt, som en enkel sviskekompott.

Hvis du bor i nærheten av en asiatisk matforretning kan du kanskje få fatt i autentiske dampede «dumplings», men her har jeg brukt sånne klassiske industrirundstykker. Det viktigste er at det er loff av et eller annet slag.

Se Jons oppskrift her

Publisert: 20.03.2013 kl. 13:24
Oppdatert: 18.02.2020 kl. 15:16


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?